De mooiste uitvaart in Den Bosch

Een paar maanden geleden overleed mijn geliefde moeder aan kanker. Het kwam vrij onverwachts. Iedereen kende via via wel iemand die kanker had of heeft gehad, maar ik had niet verwacht dat het ineens zo dichtbij zou komen. Ongeveer twee maanden daarvoor ging ze naar de huisarts omdat ze een vreemd bultje op haar borst had, niet wetende dat de kanker zich al tot diep in haar lichaam verspreidt had. Het was alsof ze sneller aftakelde doordat ze het wist. Ze had voordat ze naar de arts was gegaan ook al meer last van hoofdpijn en andere kwaaltjes zei ze, maar ze had niet kunnen bedenken dat dit de oorzaak was. Als familie waren we erg geschrokken. Binnen de kortste keren was mijn moeder er niet meer. Ik kon haar niet meer bellen wanneer ik niet wist hoe ik een gekke vlek uit mijn kleding moest krijgen, of wanneer ik niet welke aardappelen ik het beste kon kopen. Ik miste haar gekke lach, haar soms vreemde opmerking maar vooral haar warme aard is iets wat ik miste. Wanneer het niet goed met iemand in de familie ging, ging diegene naar mijn moeder om steun te krijgen. Nadat ze overleed moesten we die steun bij elkaar zoeken. Naast het verdriet was er angst, betekende dit dat een van ons ook kanker zou krijgen. Dat is een gedachte die we eerst allemaal even aan de kant hebben gezet. We wilden ervoor zorgen dat mijn moeder de mooiste uitvaart van Den Bosch kreeg. In de maanden voordat ze stierf hebben we het er veel over gehad, de kist en de bloemen die ze wilde hebben. Waar ze de uitvaart wilde hebben, waar ze begraven wilde worden. Ze had een heel plan. Niet omdat ze dat al had voordat we erachter kwamen dat ze ziek was, maar omdat ze wist dat dat ons zou ontlasten. Ze wist voor hoeveel keuzes je kwam te staan wanneer iemand doodgaat. Besluiten die je in een korte tijd moet nemen, in een tijd dat je emotioneel bent. Ze wilde het zo makkelijk mogelijk maken voor ons, en dat is haar ook gelukt. Allen hadden we een compleet plaatje van wat er moest gebeuren, daar kon geen ruzie over ontstaan. We moesten alleen nog besluiten wie ons zou helpen met de mooiste uitvaart van Den Bosch organiseren, daarvoor was mijn moeder niet verzekerd namelijk. Dat was niet iets waarop we gerekend hadden. Ik besloot daarom zo snel mogelijk iets te vinden op internet. Ik kwam In Memory Uitvaartverzorging tegen: https://www.inmemoryuitvaartverzorging.nl/uitvaart-den-bosch/.

Een uitvaart in Den Bosch, zoals wij ‘m wilde hebben.

Zij hebben ons geholpen met het organiseren van de uitvaart in Den Bosch. Ik twijfelde eerst of ik niet wat beter rond moest kijken, maar veel tijd had ik niet. Achteraf gezien is dit een goede keuze geweest omdat:

  • Je veel persoonlijke aandacht krijgt.
  • De uitvaart in Den Bosch wordt tot in het kleinste detail uitgewerkt.
  • Veel vrijheid, de nabestaanden bepalen precies wat er wel en niet gaat gebeuren.

De krachtigste uitvaart 

Niet alleen was de uitvaart in Den Bosch heel mooi, omdat hij was zoals mijn moeder het wilde hebben riep het bij ons allen veel emotie op. Er werd een prachtig persoonlijk verhaal verteld over mijn moeder, de muziek klopte, de bloemen klopte en de plek van de uitvaart in Den Bosch was prachtig. Ik raad iedereen In Memory Uitvaartverzorging aan, al is het maar omdat je niet weet wat je allemaal precies moet regelen. Zij zorgen ervoor dat je de dag van de uitvaart een mooie herinnering voor je wordt.