Drukwerk: een degelijk magazine

Ik ben nu al geruime tijd werkzaam voor een regionaal magazine. Eerst als stagiaire, later als schrijver en momenteel ben ik ook verantwoordelijk voor delen van de publicatie. Een van die onderdelen is het drukwerk: de manier waarop ons magazine in elkaar wordt gezet. Ik ben al maanden vaste klant van PrintSelect en ik ben zeer te spreken over hun kwaliteit. Hun magazines worden altijd snel geleverd en voldoen altijd aan onze eisen. Wat vinden wij belangrijk in ons drukwerk?

  • Mogelijkheden met betrekking tot het aantal pagina’s
  • De keuze uit verschillende papiersoorten
  • Een gedegen afwerking in gewicht en materiaal

Om te beginnen is ons magazine niet altijd even lang. We proberen in de regel rond de 40 pagina’s te zitten, maar af en toe hebben we speciale edities die daar flink overheen gaan. Ook hebben we wel eens pech met een uitgave, waardoor we een interview moeten schrappen en geen extra content kunnen aanleveren. Dan komen we soms uit op een pagina of 35. Wanneer je actief bent in de wereld van het drukwerk, dan leer je al snel dat consistentie heel belangrijk is voor drukkers. Veel bedrijven willen alleen voor je produceren als je hele specifieke voorwaarden nastreeft. PrintSelect hanteert die regels niet op voorhand. Je bepaalt zelf hoeveel pagina’s je die maand aanlevert en hoe je het magazine in elkaar zet. Pas daarna wordt een voorbeeld gemaakt en wordt er geprint. Je kunt dus heel flexibel werken. De laatste dag kan bij wijze van spreke nog iemand afhaken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Surf dan eens naar printselect.nl. Je kunt vervolgens doorklikken naar de verschillende categorieën voor meer informatie. Wij zijn zeer tevreden met het drukwerk dat zij leveren. We gebruiken de dienst ook voor het afdrukken van ons visitekaartjes en ons briefpapier.

Drukwerk van degelijk materiaal

Wat wij verder belangrijk vinden in ons drukwerk is de kwaliteit van het materiaal. Dat zie je met name terug in de papiersoort en de wijze waarop die is bewerkt. Bij bovenstaande aanbieder heb je meerdere opties met betrekking tot het gebruikte papier, zowel voor de inhoud als voor de omslag. Zo kun je kiezen voor Houtvrij Gesatineerd MC (glanzend), Houtvrij Offset, maar ook voor Houtvrij Mat MC. Voor de omslag heb je een gelijk aantal keuzes. Daar kun je in de regel voor wat luxer materiaal gaan, zonder dat de productiekosten ver stijgen. Uiteindelijk kies je ook nog het gewicht van het papier en ook een unieke afwerking. Het gewicht van het papier kan variëren tussen 170 en 350 gram. Voor de afwerking kun je het voorblad laten lamineren, zowel eenzijdig als tweezijdig en met of zonder glans. Al deze zaken zorgen uiteindelijk voor drukwerk van hoge kwaliteit. Het is ook mogelijk de magazines te bundelen, bijvoorbeeld wanneer je deze lokaal wilt verspreiden. Voor een overzicht van alle mogelijkheden ga je naar de eerdergenoemde site. Heb je vragen over een specifieke optie? Dan kun je altijd contact opnemen. Een goed ingelichte professional staat je maar wat graag te woord. Ik kan het drukwerk van PrintSelect van harte aanbevelen. Het is goedkoop en van uitstekende kwaliteit.

Een compleet eigen ontwerp

In principe dient het drukwerk op bovenstaande site aan bepaalde eisen te voldoen. Je kunt echter ook een offerte op maat laten maken. Heb je een leuk idee, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op. Ik heb dat ook gedaan en weet voor een feit dat men goed met je probeert te denken. Vaak kun je echt iets unieks laten ontwerpen, wat door niemand anders gedaan is. Een afwijkende aanvraag is dus heel goed mogelijk!

Lees meer…