Een camerasysteem aanschaffen

In onze buurt wordt de laatste tijd regelmatig ingebroken. Mijn vrouw en ik zijn gelukkig nog geen slachtoffer geworden, maar de buren hebben hun verzekering al wel moeten inschakelen. Wij wilden niet in dezelfde situatie terechtkomen. Ongeveer twee weken geleden hebben we daarom besloten om preventieve maatregelen te nemen. We hebben een camerasysteem aangeschaft, om onze oprit en achtertuin in de gaten te kunnen houden. We hebben een systeem gekocht op bewakingscamera.nl. Op die site vind je talloze camerasystemen, elk met hun eigen kenmerken. Waar hebben wij op gelet bij onze aanschaf?

  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Voldoende opslagcapaciteit
  • Weinig bedrading

Ons voornaamste punt was de beeldkwaliteit. Te vaak zie je op tv dat iemand wel een camerasysteem heeft hangen, maar dat de beelden compleet nutteloos zijn. Zelfs al kijkt de dief recht in de lens, dan nog is er geen soep van te maken. Ik had dan ook de eis dat de video feed tenminste Full-HD was (1080p). Je kunt dan goed zien wat er gebeurt en hebt altijd degelijk bewijsmateriaal. Het camerasysteem van bovenstaande site voldeed aan deze eisen. Kijk maar eens naar het assortiment, op bewakingscamera.nl. Je ziet dat vrijwel ieder model een resolutie heeft van 2,5 keer Full-HD! Daar is geen woord aan gelogen, de beelden die je ziet zijn haarscherp en natuurgetrouw. Dat geldt overigens niet alleen voor overdag. Wanneer de nacht valt, schakelt het systeem automatisch over op een nachtstand. Je blijft de omgeving dus duidelijk zien en met name beweging valt goed op. Een tweede punt voor ons was de opslagcapaciteit. Als je naar het buitenland op vakantie gaat, kan het zomaar zijn dat je pas bij terugkomst beseft dat er is ingebroken. Vrijwel ieder camerasysteem overschrijft eerdere beelden om te blijven opnemen, waardoor de crimineel er dan mee wegkomt. We hebben gekozen voor voldoende opslagcapaciteit, zodat we wekenlang kunnen filmen zonder dat eerdere opnames verdwijnen.

Camerasysteem met weinig bedrading

Mijn vrouw had nog een laatste eis: geen lange draden door de woonkamer. Nu heb ik daar zelf nooit zoveel problemen mee, maar ik begrijp de frustratie wel. We hebben daarom een ‘draadloos’ camerasysteem aangeschaft. Draadloos tussen aanhalingstekens, omdat je wel degelijk te maken hebt met een soort bedrading. Deze loopt echter niet over de grond, maar van het apparaat naar het stopcontact. De kabel voorziet de camera van stroom, maar stuurt ook de beelden door. Dat is ideaal: geen kabels meer over de grond tussen camera en recorder. De keerzijde is dat je de camera relatief dicht bij een stopcontact moet plaatsen. Dat hoeft niet, maar anders heb je alsnog een kabel door de lucht lopen. Het wegwerken van kabels is altijd een hele klus, dus ik ben erg blij met de oplossing die we nu hebben. Wij zijn zeer tevreden met ons nieuwe camerasysteem. Aan het begin was het zeker even wennen. We moesten met name even uitvinden hoe we de beelden op een tv konden terugkijken. Gelukkig was de klantenservice vriendelijk en kregen we een duidelijke uitleg. We weten nu precies hoe het werkt en voelen ons weer veilig in ons eigen huis!

Preventieve werking is genoeg

Je hoort het vaak: het nemen van preventieve maatregelen is vaak genoeg om een crimineel af te schrikken. Dat lijkt in onze buurt ook het geval. Sinds wij de camera hebben hangen, is er niet meer ingebroken. Ook bij de buren niet. We hebben dus het idee dat onze buurt langzaam weer wat veiliger wordt, maar het camerasysteem laten we mooi hangen! Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten camera’s? Surf naar de website van bewakingscamera.nl en bekijk het overzicht!