Facturatie software

Als jij als ondernemer werkzaam bent, dan is het heel erg handig om gebruik te maken van facturatie software. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk, je kunt ook gewoon zelf op de computer aan de slag gaan in bijvoorbeeld Word en daar je facturen in schrijven. Je administratie van inkomsten en uitgaven zou je ook gewoon in Excel of iets dergelijks bij kunnen houden. Er is natuurlijk helemaal niemand die zegt dat je hiervoor speciale boekhoudprogramma’s moet gebruiken, net als dat je geen speciale facturatie software hoeft te gebruiken. De enige eis die de overheid via de belastingdienst stelt, is dat je een duidelijke administratie voert. Dit zodat zij na kunnen gaan of de inkomsten en uitgaven die jij opgeeft ook daadwerkelijk kloppen. Hoe je dit verder doet, dat moet je helemaal zelf weten. Het is overigens niet alleen vanwege de verplichting van de belastingdienst handig om een heldere boekhouding te hebben, ook voor je eigen overzicht in je bedrijfsfinanciën is dit van belang. Je moet immers zelf ook een goed idee hebben van hoe jouw onderneming ervoor staat. Of je dit nu doet via speciale boekhoudkundige en facturatie software of op een andere manier, dat maakt niet uit.

Gebruik facturatie software heeft voordelen

Dat het niet verplicht is, betekent echter niet dat het niet heel handig is om facturatie software te gebruiken. Het maakt het voor veel ondernemers gewoon een heel stuk overzichtelijker en gemakkelijk. Het boekhouden is meestal niet iets waar een ondernemer zin in heeft, het is immers niet de reden waarom je met een eigen bedrijf begonnen bent. Toch zal het moeten gebeuren en het is dan wel zo handig als dit zo effectief mogelijk gebeurt. Alles helemaal zelf invullen in een typeprogramma op je computer, is gewoon niet ontzettend effectief. Dit kan met facturatie software echt een heel stuk gemakkelijker. Het eerste voordeel is dat je automatisch eigenlijk een heel professionele uitstraling krijgt, door de opmaak van de facturen via het programma. Daar komt bij dat dergelijke computerprogramma’s ook meteen alles voor je uit kunnen rekenen. Je kunt hierdoor een heel groot deel van het factureren automatiseren en je hoeft er zelf vrij weinig meer aan te doen. Je hoeft dan vaak alleen nog aan te klikken welke producten of diensten je geleverd hebt en het computerprogramma doet de rest voor jou. Dat scheelt natuurlijk heel veel werk en daarom is facturatie software zo’n uitkomst voor veel ondernemers, klein en groot!

Factum Factuur

Zoek jij goede facturatie software voor jouw bedrijf, dan moet je zeker eens bekijken welke mogelijkheden Factum Factuur allemaal biedt! Dit programma biedt jou vele voordelen:

  • professionele opmaak
  • eenvoudig selecteren van producten of diensten
  • automatische berekening van subtotaal, btw, kortingen en totalen
  • gemakkelijk printen of via e-mail verzenden

Ondernemers die het al gebruiken, concluderen stuk voor stuk dat het hele boekhoudproces hiermee een heel stuk eenvoudiger is geworden! Zij merken dat deze facturatie software heel effectief en efficiënt is, waardoor zij meer tijd overhouden voor andere bedrijfstaken. Dat is natuurlijk heel prettig, want daarom was je immers ooit je eigen onderneming gestart! Wil jij weten of dit ook voor jou een geschikte optie is? Dan kun je via de website van Factum Factuur een gratis proefversie downloaden. Daarmee kun je zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je er mee kunt werken. Je zult zien dat alles heel logisch en eenvoudig in elkaar zit, waardoor je het ontzettend snel onder de knie hebt. Met andere woorden, wil jij jouw boekhouding ook versimpelen? Ga dan gebruik maken van de facturatie software van Factum Factuur!