Grootvakstellingen voor magazijn

Dit jaar zijn wij naar een groter magazijn verhuisd. Het bedrijf is al een paar jaar aan het groeien en een verhuizing zou uiteindelijk onvermijdelijk zijn. Toen wij vorig jaar ook nog een nieuwe grote klant kregen, was het magazijn duidelijk te klein. In het hoogseizoen merkten wij al vaak dat wij eigenlijk geen ruimte meer hadden, maar buiten dit seizoen hadden we nog voldoende ruimte. We hadden een gedeelte van onze stellingen vorige jaar nog veranderd naar grootvakstellingen om extra ruimte te creëren, maar het was duidelijk dat de grootvakstellingen ook snel vol zouden zitten. Aan het begin van vorig jaar begonnen we met zoeken naar een nieuw magazijn, maar dat leek niet gemakkelijk. Wij waren erg blij met onze huidige locatie en wilden het liefst een nieuw magazijn in de omgeving. Veel van onze klanten zitten in deze streek, waardoor we gemakkelijk en snel kunnen leveren. Het bleek al snel dat er weinig aanbod in de omgeving was. Gelukkig werden er op een industrieterrein in de buurt nieuwe gebouwd, maar het zou nog een jaar duren voordat die opgeleverd werden. Wij moesten samen een besluit maken, gingen we verhuizen naar een nieuwe omgeving, of wilden we nog een jaar wachten, met het risico op een vol magazijn. We keken of er mogelijkheden waren om meer ruimte te creëren in het magazijn en kwamen erachter dat wanneer we het anders zouden indelen meer ruimte konden creëren. Ook konden we een aantal stellingen aanpassen naar grootvakstellingen, hiermee konden we een nieuwe laag schappen creëren, wat niet mogelijk was met de oude stellingen. De grootvakstellingen zouden we in het nieuwe magazijn ook weer gebruiken, het zou dus geen probleem zijn om ze alvast te bestellen. Het leek ons al snel duidelijk dat het beter voor ons om te wachten.

Grootvakstellingen bestellen wij bij www.europe-racking.nl

Vorig jaar hadden wij al grootvakstellingen besteld bij www.europe-racking.nl en wij besloten om dat weer te doen. Wij wisten dat ze een goede prijs hadden en dat de kwaliteit van de grootvakstellingen erg hoog is. Europe Racking kon gelukkig op korte termijn leveren, waardoor wij snel de stellingen konden aanpassen. De grootvakstellingen zijn erg gemakkelijk en snel te monteren, waardoor we in een dag alles hadden aangepast. De volgende maanden waren erg spannend, omdat we niet zeker wisten of we genoeg ruimte zouden hebben. Het magazijn was een aantal maal tot zijn rand vol, maar met slim indelen en stapelen lukte het ons. Zonder de nieuwe stellingen was het ons nooit gelukt. Het was de laatste maanden aftellen naar de oplevering van het nieuwe magazijn, maar we zijn nu al een tijdje over. Het nieuwe magazijn is ruim twee maal groter dan het oude. Het is fijn dat we ons nu geen zorgen meer hoeven te maken over de ruimte en ons weer volledig kunnen richten op de zendingen en voorraden. Dat het nieuwe magazijn zo groot is, is een fijn gevoel, want nu weten we zeker dat we de aankomende jaren genoeg ruimte hebben. Als we zo door blijven groeien dan kunnen wij zeker nog wel vijftien jaar door met dit magazijn.

Dit zijn de voordelen voor ons van grootvakstellingen:

  • De stellingen zijn eenvoudig en snel te monteren
  • Het zijn sterke stellingen die zware artikelen kunnen dragen
  • De stellingen zijn ideaal voor handmatig orderpicken
  • Zijn ook geschikt om hogere stellingen op te maken

Wij hebben nu voornamelijk zware artikelen op dit soort stellingen staan, omdat deze stellingen veel gewicht kunnen dragen. Het is zelfs mogelijk om andere stellingen te bouwen op de huidige met een mezzanine systeemvloer, dit kan in de toekomst voor ons ook een oplossing zijn.

Lees meer…