Ik vergrootte mijn arbeidskansen door een vca cursus te volgen

Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd als timmerman en sindsdien ben ik op zoek gegaan naar werk. Ik had steeds tijdelijke contracten omdat er in de winter minder werk is, moest ik het veld weer ruimen bij de bedrijven waar ik werkte. Dat was steeds heel vervelend omdat ik dan weer een hele tijd zonder geld zat. Gelukkig ben ik niet iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten en daarom ben ik gaan kijken hoe ik mijzelf wat aantrekkelijker zou kunnen maken voor een baas. Ik ben toen op het idee gekomen om een vca cursus te gaan volgen. Ik had namelijk gehoord dat je heel eenvoudig een vca cursus kunt doen en dat dit door werkgevers heel erg gewaardeerd wordt. Vandaar dat ik maar eens even gekeken heb, waar ik moest zijn voor het volgen van een vca cursus. Ik heb even op het internet gezocht waar ik moest zijn en ik zag dat ik via VCA-Cursus.com heel veel mogelijkheden aangeboden kreeg. Dat was precies waar ik naar op zoek was en vandaar dat ik maar eens even gekeken heb wanneer ik zou kunnen beginnen. Het grote voordeel van de vca cursus van dit bedrijf, is dat ze het maar liefst op drieëntwintig locaties in het land geven. Dat betekende dus dat ze ook bij mij in de buurt van Leeuwarden actief waren en dat was heel prettig om te merken. Ik heb mij dan diezelfde dag ook nog opgegeven voor de vca cursus die zij op deze locatie aanboden. Inmiddels heb ik het traject afgerond en ik heb momenteel het diploma op zak. Dat heeft mij meteen al voordeel opgeleverd: ik solliciteerde namelijk bij een bedrijf dat aangaf alleen maar mensen aan te nemen die het vca diploma op zak hadden.

Na een dag vca cursus heb ik mijn diploma gehaald

Toen ik mij eenmaal had opgegeven voor de vca cursus, kreeg ik al heel snel bericht dat ik een paar weken later verwacht werd voor de cursusdag in Leeuwarden. Eenmaal daar aangekomen begonnen we al snel met het behandelen van de stof. Wij leerden hoe we het beste veilig konden werken en wat ervoor nodig was om onze veiligheid en die van anderen te waarborgen. Dat was heel erg nuttig, zo leerde ik bijvoorbeeld tot op welke hoogte je op een ladder mag werken. Ook leerden wij tijdens de vca cursus hoe wij moesten omgaan met gevaarlijke stoffen. Dit alles werd ons uitgelegd door een instructeur die heel veel ervaring had in ons vakgebied, dat kon je aan alles merken. Dat maakte de vca cursus heel erg interessant omdat het niet alleen maar in de theorie bleef hangen zoals dat in dit vakgebied heel snel het geval kan zijn. Ik raad daarom ook iedereen aan om het vca diploma hier te gaan halen omdat het heel erg goed te doen is. Aan het eind van de dag legden wij het examen af en toen ben ik geslaagd. Voor minder dan tweehonderdvijftig euro had ik daarmee de papieren die ik nodig had.

U kunt de cursus ook online volgen

Wanneer u geen tijd heeft om naar een van de locaties te komen waar de cursus gegeven wordt, kunt u deze ook online volgen. Dan kunt u alles in uw eigen tijd doen. Uiteindelijk moet u het examen op locatie komen afleggen. Kortom:

  • tijdens dit traject leert u alles over veilig werken
  • u wordt onderwezen door professionals
  • aan het eind van de dag haalt negentig procent van de deelnemers het diploma

Kijk snel op VCA-Cursus.com.