Is het in alle gevallen nodig om een afdekzeil te gebruiken?

Bovenstaande vraag zal in dit artikel worden beantwoord: is het in alle gevallen nodig om een afdeikzeil te gebruiken? Wanneer zou dit bijvoorbeeld niet hoeven? En wat is dan eigenlijk de functie hiervan? Een afdekzeil! U kent het wel, het is weer de hoogste tijd om te gaan kamperen en u gaat met de kinderen dit keer. Helaas, alweer geen tijd voor u en uw partner alleen. Wel kunt u denken aan manieren om het aangenamer te maken, het kamperen. Denk dus bijvoorbeeld aan een afdekzeiil. Heb jij een afdekzeil nodig van topkwaliteit? Kijk dan eens op de website van PVC-tarp.com. Je vindt hier van alles om onder andere het kamperen zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe ideaal is dat? Maar een dekzeil wordt voor nog veel meer gebruikt, bijvoorbeeld voor het afdekken van goederen. Het afdekken van goederen en hoe een dekzeil daarbij kan helpen komt dan ook nu aan bod.

Wat is dan eigenlijk de functie van een dekzeil/afdekzeil?

De functie van een afdekzeil is eigenlijk het volgende, het is een zeil dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld goederen af te dekken, met als voordeel dat deze niet nat worden of vervuild raken. Erg handig dus. Daarnaast worden deze ook afgedekt voor wind en ander heftig weer. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat het dekzeil waterafstotend is, in de meeste dekzeilen zitten namelijk in bijna alle gevallen zeilringen. Deze zeilringen zijn bedoeld om het dekzeil ergens aan vast te maken oftewel te bevestigen, zodat het dekzeil op de plaats blijft zitten. Er bestaan meerdere soorten dekzeilen, zodat het ook mogelijk is om grotere dingen af te dekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto’s of boten. Wat voor soorten dekzeilen bestaan er dan eigenlijk? We weten dat er meer bestaan, maar in het algemeen kun je een onderverdeling maken in drie soorten: 

  • De PVC/Polyester, van zware kwaliteit
  • De katoen/Polyester, van lichte kwaliteit
  • Nylon

Er zijn dus drie soorten en zoals hierboven ook al vermeld staat, is de kwaliteit niet altijd gelijk. Je hebt een dekzeil van zwarte kwaliteit en ook een dekzeil van lichte kwaliteit. Maar mocht je toch iets anders willen dan kun je altijd kiezen voor de nylon variant. De keuze is aan jou! 

Wat is de conclusie? 

Is het in alle gevallen nodig om een afdekzeil te gebruiken?Stel je eens voor dat je de keuze hebt. Je spullen meenemen zonder afdeikzeil, met als gevolg dat je minder spullen mee kunt nemen, of een afdeikzeil gebruiken, zodat alle spullen droog blijven. De keuze is niet altijd makkelijk, het hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de spullen. Stel dat je grind hebt dat nat kan worden, dan is een dekzeil niet nodig. Maar in veel gevallen is het zo dat goederen wel een dekzeil nodig hebben. Regen en wind zijn niet goed voor spullen die bijvoorbeeld van hout zijn gemaakt, of spullen die makkelijk wegwaaien en daardoor kunnen breken. Om een antwoord te geven of het gebruiken van een afdekzeil nodig is? En of dit in alle gevallen nodig is om te gebruiken? Ja, dat is nodig als jij een heleboel belangrijke schade wilt voorkomen. Wees dus verstandig en schaf er een aan!