Is het nog verstandig om bitcoin te kopen?

Een paar van mijn teamgenoten op voetbal hebben een aantal maanden geleden bitcoins gekocht. Het was toen overal in het nieuws en veel mensen waren er over aan het praten. Wekelijks werd er over gesproken in het nieuws en het onderwerp werd vaak besproken in verschillende programma’s. De prijs was snel aan het stijgen en veel mensen wilden toen verdienen aan de munten. Een teamgenoot stelde destijds voor om met ze allen een bedrag in te leggen en daar bitcoin van te kopen. Ik was toen erg aan het twijfelen en wist niet zeker of ik mee moest doen. Je hoorde in het nieuws af en toe ook negatieve verhalen, mensen zeiden dat de coins gestolen werden en dat het slechts tijdelijk was. Veel experts beweerden dat het een grote bubbel was, die uiteindelijk zou barsten. Hoewel het voorgestelde bedrag niet groot was, leek het mij beter om het niet te betalen. Veel van mijn andere teamgenoten hadden hetzelfde idee en legden ook niet het bedrag in. Uiteindelijk werd er maar voor een klein bedrag bitcoins gekocht. De waarde van de munten steeg toen tijdelijk, waarna het weer zakte, volgens mij is de waarde nu iets lager dan hun inzet. In de kleedkamer hebben deze jongens het nog vaak over de bitcoins. Er zitten er twee tussen, die veel vertrouwen hebben in de munten en zeker weten dat ze gaan stijgen. Ze volgen al het nieuws over de bitcoins en raden anderen nog steeds aan om bitcoin te kopen. Ik ben de laatste tijd aan het twijfelen, want de munten blijven stabiel. Ik was bang dat de waarde snel zou dalen, maar dit gebeurde niet.   

Informatie over bitcoin kopen

Voordat ik besloot om alsnog bitcoin te kopen, wilde ik graag meer informatie over het onderwerp lezen. De technologie achter bitcoins is nog niet zo oud en ik wilde graag een idee hebben, van hoe dit werkt. Het leek mij niet verstandig om iets te kopen, waarvan ik geen idee had hoe het werkte. Daarom zocht ik op verschillende websites informatie over bitcoin kopen. Een van de websites die ik toen vond was blockk. Hier kan je veel informatie lezen over de munten, hoe het werkt en de verschillen tussen de munten. Er is ook een heel hoofdstuk over bitcoin kopen. Ik vond de website erg duidelijk geschreven en het onderwerp erg interessant. Er staat veel geschreven over het onderwerp en na het bezoeken van de website, weet je alle belangrijke onderdelen. Daarna heb ik nog een aantal andere website bezocht, maar kon weinig nieuwe informatie vinden over bitcoin kopen. Ik was hierna zekerder van mijn keuze en besloot om toch wat munten aan te schaffen. Met een klein bedrag loop ik weinig risico en als de waarde gaat stijgen, dan kan ik toch nog verdienen aan de munten.     

Erg spannend

Ik heb de munten nu een paar weken en ik vind het erg interessant. Bitcoin kopen was erg gemakkelijk en ik vind het erg spannend. Ik hou regelmatig de waarde in de gaten, maar er zijn weinig grote veranderingen geweest. Vaak kijk ik aan het einde van de dag wat de waarde op dat moment is. Als de waarde gaat dalen, dan vond ik het toch een leuke ervaring en ben ik weinig geld kwijt. Op blockk.nl kan je veel informatie vinden over bitcoin kopen

  • Alle belangrijke informatie staat op de website
  • Er zijn verschillende hoofdstukken over alle munten
  • Na het lezen van de pagina’s heb je een goed idee van hoe de munten werken