Rooster maken

Hebt u een eigen bedrijf en moet u voor de planning van het personeel een rooster maken dan doet u dit wellicht nog in een excel bestand. Maar een rooster maken kan zoveel keren eenvoudiger in een template die gericht is op de planning van uw werknemers. Kijk daarvoor eens op de website PersoneelsSysteem. Zij hebben speciaal een template ontworpen waardoor een rooster maken kinderspel wordt. Op de site kunt u gratis een template downloaden zodat u een inzicht krijgt van de mogelijkheden.

Weekoverzicht rooster maken

Om een voorbeeld te geven hoe makkelijk het is kan je de excel template downloaden en daarin een weekrooster plannen. Stel, je hebt een restaurant met een hotel: in de template voer je de namen van de werknemers in. Van koks tot bediening en kamermeisjes, alle personeel kan ingevoerd worden, net zoals je nu waarschijnlijk ook al doet in een bepaald programma zoals excel. Je vult de eerste datum van de werkweek in en de daaropvolgende datums worden automatisch aangepast. In de template zijn twee tabbladen beschikbaar. Het tweede tabblad omvat de diensten: hierin kunt u de werktijden en diensten beheren. Hier voert u de begin- en eindtijden in, de vrije dagen, vakantiedagen, enzovoort. Deze selecties voert u op eenvoudige wijze in de werkroosters in en zo hebt u een totaal overzicht van de invulling van een werkweek. Na het invullen van de planning verstuurt u het aan uw personeel en hangt het weekoverzicht op in de personeelsruimtes. Een rooster maken is hiermee een fluitje van een cent! Natuurlijk is het niet alleen geschikt voor een weekoverzicht maar is het ook mogelijk om er een maandplanning van te maken. De excel template is uit te breiden naar meerdere branches binnen uw personeelsbestand. Zo kunt u een indeling maken voor de bedieningsmedewerkers, gastvrouwen- of heren, keukenhulpen, kamermeisjes, barmannen en het management. Het is dus mogelijk om voor elke groep medewerkers met een verschillende functie binnen uw bedrijf een rooster maken die afgestemd is op de diverse werkzaamheden. Fouten maken binnen het werkrooster is met deze excel template nagenoeg onmogelijk en de enorme puzzel van een rooster maken behoort hiermee tot de verleden tijd. In één oogopslag hebt u een overzicht van de ingeplande werkdagen en ziet al snel of u kunt voldoen aan de verlofaanvragen van de medewerkers of wie inzetbaar is tijdens ziekte. Natuurlijk is deze template niet alleen geschikt voor de horeca maar kan worden toegepast in allerlei verschillende bedrijven. Denk hierbij ook eens aan bouwbedrijven en bepaal simpel wie er waar op welke klus wordt gezet.

Rooster maken gratis proberen

Om u een idee te geven hoe makkelijk het werkt kunt u het 30 dagen gratis proberen. U maakt hiervoor een account aan en kunt zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn binnen het rooster maken. U kunt zelfs uw medewerkers toegang verschaffen tot het systeem en bepaalt daarbij zelf wat ze wel of niet te zien krijgen. Ook is het mogelijk om het op afstand te beheren, zelfs als u geen computer bij de hand heeft. Via de mobiele app hebt u altijd toegang tot het systeem zodat u ook elders direct kunt zien hoe de planning er uitziet en meteen actie kunt ondernemen als dit nodig mocht zijn. Nog een voordeel is dat u via email nieuwsberichten kunt verspreiden onder de aangesloten werknemers. Zo kunt u ze uitnodigen voor het jaarlijkse personeelsuitje en de medewerkers kunnen hierop een reactie geven. Kortom, een rooster maken via PersoneelsSysteem is het proberen waard. Mocht het niet bevallen, wat bijna niet voor te stellen is, dan kunt u afzien van verder gebruik van het rooster maken systeem.