Training Feedback Geven leert jou deze 4 (ontzettend nuttige) dingen

Welke rol je ook binnen een bedrijf vervult, niemand komt er onderuit: feedback geven. Aan je team, aan je baas of zelf ontvangen. En of dat nou om negatieve terugkoppeling gaat of in de vorm van lof en complimenten: doe het goed, doe het constructief, doe het helder. Iets dat je in een training Feedback Geven leert.

We doen het vaak verkeerd of – nog erger – we laten het helemaal achterwege: iemand feedback geven. Het voelt namelijk nogal ongemakkelijk om iemand te wijzen op zijn of haar fouten, of iemand te moeten vertellen dat ‘zus en zo’ anders moet. We gaan het dan ook graag uit de weg.

Maar juist dát commentaar uiten, is ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat een ander hier door kan groeien, het verbetert ook jullie (werk)relatie. Uiten dus, die feedback!

Vind je dat nou lastig, of weet je gewoonweg niet hoe je een boodschap nu constructief moet inpakken, dan biedt een training Feedback Geven uitkomst. Daar leer je namelijk een aantal ontzettend nuttige (communicatie)vaardigheden.

Deze, bijvoorbeeld:

Wat je leert tijdens een cursus Feedback Geven.

Een greep uit de collectie…

1.   Je leert concreet en helder communiceren.

Feedback krijgen is ontzettend nuttig en waardevol. Tenminste, zodra je die helder communiceert. Hoe duidelijker jouw feedback is, des te overtuigender de boodschap bij de ander aankomt. Dán pas kan de ander leren van zijn of haar fouten, of het advies ten harte nemen.

Tijdens een Training Feedback Geven is het daarom belangrijk dat je leert hoe je concreet en helder een boodschap overbrengt — dat je niet om de hete brei heen draait of meer woorden aan iets vuil maakt dan nodig.

Je leert hoe je direct tot de kern van de boodschap komt en kunt (of durft) te zeggen wat je denkt. Hierdoor komt jouw boodschap niet alleen beter aan, de ander heeft er ook daadwerkelijk wat aan.

2.   Je leert positieve feedback geven.

Bij feedback leveren denk men vaak automatisch aan het uiten van kritiek — het geven van commentaar op een slechte prestatie bijvoorbeeld. Toch is dit niet de enige kant van de feedback-medaille.

Het geven van lof en complimenten is net zo belangrijk. Dat doe je niet alleen wanneer je iemands fouten wilt aankaarten. Nee, je voorziet iemand óók van terugkoppeling wanneer iets goed gaat.

Tijdens zo’n cursus oefen je dit. Je leert hoe je positieve feedback kunt inzetten om zo iemand te motiveren en te enthousiasmeren. Daarnaast ontdek je wat nou de perfecte momenten zijn om lof te uiten, want:

“Praise in public, criticize in private.”

3.   Je leert negatieve feedback geven.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe je negatieve terugkoppeling geeft. Er worden namelijk fouten gemaakt, er gaan mensen de mist in — hen daarop aanspreken is je goed recht. Zolang je dat maar constructief en behulpzaam doet.

Er bestaat namelijk nogal een verschil tussen het spuwen van negativiteit en iemand daadwerkelijk voorzien van nuttige kritiek.

Bij dat laatste speel je nooit op de man. Je focust je op de resultaten, niet op de persoon die resultaten heeft neergezet. Je wilt namelijk voorkomen dat iemand zich persoonlijk aangevallen voelt en hierdoor zijn motivatie keldert. De manier waarop je dit doet, leer je in zo’n cursus. Je oefenent het ook meteen.

4.   Je leert hoe jezelf feedback ontvangt.

Natuurlijk zul je ook moeten leren hoe je terugkoppeling incasseert — of dit nou negatieve of positieve feedback is.

Schiet je namelijk direct in de verdediging of (in het geval van een compliment) wuif je het weg, dan verliest de feedback haar kracht. Je leert er niets van. Je hebt er niets aan.

In de training wordt er dan ook voldoende aandacht geschonken aan het ‘aannemen’ van feedback — hoe je anderen de kans geeft feedback richting jou te uiten en wat je vervolgens met die terugkoppeling doet.

Kortom: zo’n training Feedback Geven is ontzettend leerzaam!

Bovenstaande punten zullen de manier waarop je communiceert naar een hoger niveau tillen. Je leert immers niet alleen hoe je anderen moet voorzien van positieve of negatieve terugkoppeling; ook hoe jij ermee kunt omgaan komt aan bod.

Iets waar je in je dagelijks (werk)leven veel aan hebt. Volg daarom eens een cursus Feedback Geven en ervaar wat het met jouw manier van communiceren doet.