Uitkiezen van een survival mes

Ga je binnenkort op avontuur in het buitenland? Dan is er één ding dat je absoluut nodig hebt: een survival mes! Met een survival mes ben je altijd zeker van je zaak, waar ter wereld je ook bent. Helaas kiezen veel mensen bij hun aanschaf voor vorm over functie. Dat is onhandig, omdat je dan in een situatie terecht kunt komen waarin je machteloos staat. Je aankoop mag dan stijlvol zijn, maar helpt je niet uit de brand als dat echt nodig is. Bij het uitzoeken van een goed exemplaar komen een aantal zaken aan bod:

  • Materiaal van het mes
  • Materiaal van de handgreep
  • Lengte en gewicht
  • Functionaliteit

Alles draait eigenlijk om het materiaal waarvan het survival mes gemaakt is. Het belangrijkst is de gebruikte staalsoort. Die geeft aan hoe sterk het lemmet is en hoe lang je aankoop mee zal gaan. Het gebruikte staal verschilt sterk per mes, omdat een ander type een andere toepassing kan hebben. Bekijk altijd goed welke soort staal in jouw survival mes verwerkt is. Een tweede punt van aandacht is het materiaal van de handgreep. Kies je voor hout, of kunststof? Beide materialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. In veel gevallen komt het daarom neer op een persoonlijke keuze: waar hecht jij het meeste waarde aan? Tot slot krijgt elke koper ook te maken met factoren als lengte en gewicht. Het mes moet niet te kort zijn, omdat je er anders weinig mee voor elkaar krijgt, maar mag ook niet te ver uitsteken. Daar komt bij dat je moet letten op Europese regelgeving. Een survival mes is alleen legaal als het voldoet aan bepaalde voorwaarden. Wil je weten welk mes het best bij je past? Surf dan naar knifestore.nl! Op deze site lees je meer over de toepassingen van een survival mes en de verschillende materialen.

Survival mes met functionaliteit

Veel mensen maken de fout dat ze een heel duur mes kopen, dat beschikt over allerlei onnodige functionaliteit. Vaak is dat kleine schaartje of die verstopte schroevendraaier helemaal niet nodig; welke schroef ga jij aandraaien tijdens je avontuur in de jungle? Voor je een survival mes koopt, moet je jezelf daarom één vraag stellen: welke functionaliteit heeft jouw model nodig? Het antwoord op die vraag is sterk afhankelijk van de toepassing van het mes en de plek waar je eventueel heengaat. Concreet heb je twee opties: een echt survival mes, of een zakmes met survival elementen. Een echt survival mes bestaat meestal uit een lemmet en een handvat. Deze zijn verbonden tot één constructie; het mes is dus niet in te klappen. Wel wordt bij vrijwel ieder model een ‘sheath’ geleverd om het mes in op te bergen. Een zakmes met survival elementen bestaat vaak uit een opklapbaar mes, dat zowel glad als gekarteld kan zijn. In het zakmes zijn verschillende gadgets verwerkt, zoals een schaartje, een tandenstoker of een lampje. Heel praktisch, maar niet altijd waar je naar op zoek bent! Bekijk het totale aanbod en maak een weloverwogen keuze.

Gratis verzending en direct in huis

Op bovenstaande site krijg je iedere bestelling boven de 50 euro gratis thuisgestuurd. Bestel je voor 16:00 ’s middags, dan heb je het survival mes de volgende dag in huis! Dat is handig als je slechts even in Nederland bent, of van plan bent in de komende dagen te vertrekken. Heb je vragen over een specifiek artikel? Neem dan gerust contact op. Zo weet je zeker dat je een mes koopt waar je echt wat aan hebt!