Vdi

Ondanks het promoten van het nieuwe werken, lopen nog veel bedrijven achter in de mogelijkheden hierin. Laat staan dat ze bekend zijn met het fenomeen vdi, oftewel de virtual desktop infrastructure. Dit geeft medewerkers de mogelijkheid vanaf een andere locatie hun werk uit te voeren. Veel organisaties worden steeds makkelijker om mensen niet meer op het kantoor te verwachten. Werken vanuit huis wordt steeds vanzelfsprekender, maar de infrastructuur toont nog weleens gebreken. In het ergste geval werkt het niet mee of zijn er veel onhandige handelingen voor nodig om dit te kunnen. Dit komt bijvoorbeeld door het gebruik van programma’s die moeilijker werken op een afstand. Of nog erger, niet werken. Daarom is het verstandig voor bedrijven om zich te verdiepen in nieuwe opties zoals vdi. Deze techniek loopt behoorlijk vooruit en sluit aan op de digitalisering die veel organisaties inmiddels maken. Administratieve processen worden steeds minder met papier uitgevoerd. Alles verloopt online en digitaal. Dankzij het verdwijnen van het papieren werk, worden deuren geopend naar een digitale werkplek die vanaf iedere plek te bereiken is. Kantoren worden overbodig en de werkzaamheden kunnen van een afstand doorgaan. Om de vdi te implementeren, moet een organisatie wel zo ver mogelijk zijn in de digitalisering. Rens Consult kan bedrijven bijstaan in een zorgeloze overgang naar vdi.

Vdi: werken met virtual desktop infrastructure

Voordat een organisatie verder gaat met vdi, moet onderzocht worden wat dit meer te bieden heeft dan andere systemen. Op de website rensconsult.com staat een hele uitleg met daarin de voordelen van vdi. Hier is sprake van desktopvirtualisatie. Een structuur waarbij het besturingssysteem via een datacenter bestuurd wordt. Vanaf een tablet, desktop en smartphone kan dit benaderd en dus mee gewerkt worden. Niet alleen maakt het niet uit waar u bent, ook bent u vrij in de apparatuur die u gebruikt. Een ander voordeel is dat er ook nog offline gewerkt kan worden. Dit geldt zelden voor andere systemen waarbij een internetverbinding een vereiste is. Mocht de verbinding per ongeluk uitvallen of niet beschikbaar zijn, dan kunt u nog steeds uw digitale werkomgeving bereiken. Het gebruik van een virtual desktop infrastructure biedt dus nog meer voordelen. Medewerkers van een bedrijf kunnen daardoor altijd hun werk uitvoeren en dat geeft meer werktevredenheid. Daarnaast is het beheer ook nog eens eenvoudig. De infrastructuur is eenvoudig in te richten, zonder dat werkprocessen hierdoor beïnvloed worden. Ondanks de eenvoud is het inschakelen van een expert wel een aanrader om de volgende redenen:

  • Ontzorging door een expert.
  • Uitstekende service
  • Betrouwbare partij.
  • Veel mogelijkheden zonder ingrijpende wijzigingen.
  • Efficiëntie in de werkzaamheden.

Uiteindelijk vraagt het invoeren van vdi wel behoorlijk wat aandacht en kennis. Iets wat een expert van Rens Consult mee neemt als deze bij uw organisatie vdi gaat invoeren.

Gericht op de toekomst

Op dit moment lijkt het alsof de huidige infrastructuur niet vraagt om veranderingen. Het werkt allemaal prima en ook de medewerkers lijken het prima te vinden. Om maar niet te spreken van de kosten die een vdi met zich mee brengt. Bedenk alleen goed dat de jaren doorgaan en uw organisatie moet deze bedrijven bij weten te houden. Dit geldt voor de processen, maar ook voor de medewerkers. Oude systemen weten de moderne technologie van concurrenten en klanten niet meer bij te houden. Nieuwe medewerkers haken af bij uw organisatie vanwege de verouderde processen, systemen en denkwijze. Verandering zorgt voor vooruitgang, maar dan wel een goed gestuurde verandering. Dit vraagt om een expert van Rens Consult om toch de stap naar vdi te zetten. Neem contact met ze op via de website rensconsult.com om te stap maken naar de virtuele digitalisering van de werkprocessen.