Verwarm je huis met infrarood panelen

Bent u op zoek naar infrarood panelen? Bij HeatXL hebben ze een ruime keuze uit diverse infrarood panelen. Infrarood panelen zijn niet heel efficiënt als verwarming voor in huis, het is ook nog eens een fraaiere oplossing dan de doorsnee radiator. Een infrarood paneel is een stijlvol element voor in uw interieur. Een infrarood paneel is niet alleen maar een verwarming, maar ook een toevoeging aan uw inrichting. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een infrarood paneel met een afbeelding, dat u helemaal kunt personaliseren naar uw eigen smaak. Het oppervlakte van de infrarood verwarming is gemaakt van hoofwaardig veiligheidsglas. De afbeelding op de infrarood verwarming wordt in het glas verwerkt. Deze infrarood panelen zijn in staat om zeer hoge temperaturen te geleiden, tot zelfs wel 120 graden Celsius. De panelen kunnen worden gemonteerd waar u maar wilt, niet alleen op de grond, maar ook aan de muur, als een schilderij, en zelfs aan het plafond. Door de bijzondere afwerking vergeet u helemaal dat het om een energiezuinig verwarmingsobject gaat.

Infrarood paneel als stijlvol verwarmingsobject

Het infrarood paneel waaruit de verwarming bestaat, kunt u helemaal aanpassen aan uw eigen wensen. Zo kunt u van uw energiezuinige verwarmingselement echt iets bijzonders maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

 • een foto van een bijzondere vakantie;
 • een kleur die past bij uw interieur;
 • een afbeelding van een kunstwerk;
 • een landkaart van uw favoriete land.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik uw fantasie en maak van uw verwarming een echte toevoeging aan uw interieur. U zou ook een kunstenaar kunnen vragen om iets moois te ontwerpen voor uw infrarood paneel, het kan allemaal. Als u niet uw eigen afbeelding wil gebruiken, kunt u op onze website ook een afbeelding uitzoeken uit onze voorbeelden. We hebben allerlei keus, voor elk wat wils.

Voordelen van infrarood panelen

Infrarood panelen hebben veel voordelen boven klassieke verwarmingselementen. We sommen de voordelen hier nog even op:

 • gezond leefklimaat in huis;
 • gemakkelijke installatie;
 • overal te plaatsen;
 • efficiënte manier van verwarmen;
 • stijlvol verwarmingselement;
 • geen CO2 uitstoot;
 • lage kosten.

Infrarood verwarming is een hele efficiënte verwarmingsmethode. De warmte is te vergelijken met de stralen van de zon. Als de elektromagnetische golven van de verwarming in aanraking komen met objecten, dan wordt een deel van de energie van die botsing omgezet in warmte. De warmte van de infrarood verwarming wordt dus opgenomen door de omgeving, zoals de muren, gordijnen en vloer. Hierdoor blijft de warmte goed hangen in huis, en zorgt voor een aangenaam gevoel. Ook mensen in de ruimte waar de infrarood verwarming zich bevindt, worden door de verwarming opgewarmd. In tegenstelling tot klassieke verwarmingsbronnen, zoals een radiator of houtkachel, veroorzaakt infrarood verwarming geen luchtstroming in huis. Hierdoor is er weinig warmte verlies. De installatie van infrarood panelen is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is te zorgen voor een aansluiting met netstroom en een plek om de verwarming op te hangen. Infrarood verwarming is ook heel geschikt als u tijdelijke- of extra verwarming wilt plaatsen, bijvoorbeeld in een vakantiehuisje of in de schuur. De aanschafkosten van infraroodverwarming zijn relatief laag, omdat er weinig installatiewerk voor nodig is. Een ander voordeel is dat de lucht in huis door infraroodverwarming niet snel droog wordt, zoals bij verwarming door radiatoren wel het geval kan zijn. Ook wordt door het gebruik van infraroodverwarming de vorming van schimmels in huis tegengegaan, doordat er minder stofverplaatsing plaatsvindt in huis. Ten slotte zijn de infrarood panelen helemaal aan te passen naar uw eigen smaak en wensen.