Wat is spend analysis?

Misschien klinkt de term spend analysis ingewikkeld en onbekend voor u. Deze methode is echter heel eenvoudig in gebruik en is snel te begrijpen. In het kort houdt het in dat alle uitgaven van een bedrijf geanalyseerd worden. Alles van order- tot factuurstromen wordt in kaart gebracht. Vervolgens kan er met de informatie gewerkt worden aan meer efficiëntie en productiviteit. Zo hebt u altijd uw bedrijfsuitgaven helemaal op een rijtje. Zeker voor grootschalige ondernemingen kan spend analysis een zeer welkome oplossing zijn. Dagelijks worden er veel uitgaven gedaan en het kost uiteraard veel te veel tijd om dit handmatig bij te houden. Bij ICreative raden we u daarom zeer aan om uit te zoeken hoe u de processen kunt optimaliseren. U houdt meer tijd over voor andere werkzaamheden en zult dus meer kunnen verdienen. Ook kunt u meer tijd besteden aan leuke dingen. Kortom, processen automatiseren kan u veel opleveren. Bij ICreative helpen we u graag bij het vinden van de beste oplossingen voor uw onderneming. We werken al jaren samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in automatisering. Ook onze medewerkers zelf hebben al jaren ervaring op dit gebied. We beschikken zo over de juiste kennis om u zo goed mogelijk te helpen.

Ontdek de voordelen van sourcing

Bij spend analysis wordt gebruikgemaakt van verschillende methodes en strategieën. Een zeer bekend proces is sourcing. Ook bij ICreative zijn we hierin gespecialiseerd. De term sourcing staat in het Nederlands ook wel bekend als strategische inkoop. Dit proces heeft onder andere te maken met:

  • Strategisch plannen
  • Contractonderhandelingen
  • Modellen voor outsourcing
  • Leveranciersontwikkeling
  • De infrastructuur van de supply chain

Het gaat bij sourcing dus volledig om de eerste fase in het verkoopproces: de inkoopfase. Als Purchase to Pay bedrijf zijn wij partner van Basware en Kofax. Deze bedrijven bieden bedrijven zeer handige oplossingen aan voor automatisering. Voor een sourcing-oplossing kunt u uitstekend terecht bij Basware. Kies daarbij uit Basware P2P of Network, afhankelijk van uw eigen situatie. De software van deze aanbieder is in het bijzonder geschikt voor grote ondernemingen en instellingen. Zelfs zeer ingewikkelde inkoopprocessen kunnen met deze software geautomatiseerd worden. Kies voor de purchase to pay oplossing of voor het wereldwijde netwerk waarmee P2P documenten omgezet kunnen worden naar universele bestanden. Ook op grote schaal kunt u met de software zeer efficiënt te werk gaan. Basware is een Fins bedrijf dat al tientallen jaren werk op maat levert. Ook u kunt er terecht voor automatisering van uw inkoop.

Meer omzet door meer efficiëntie

Ieder bedrijf wil natuurlijk altijd een hogere omzet. Maar hoe is dit het best en snelst te bereiken? Een zeer gangbare manier is spend analysis en sourcing. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Zoals u hierboven al hebt kunnen lezen, hebben deze processen alles te maken met bedrijfsuitgaven, inkoopprocessen en meer. Vooral voor grote bedrijven kan hier veel tijd in gaan zitten. Gelukkig worden er in de digitale wereld steeds meer handige toepassingen ontworpen. Bij ICreative zijn we gespecialiseerd in deze ontwikkelingen. Wij blijven voor u op de hoogte van de nieuwste methodes. Op onze website kunt u vervolgens lezen hoe u bij kunt blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Zo kunt u met uw onderneming blijven groeien en verbeteren. Automatiseren is een van de belangrijkste manieren om vooruit te komen met uw onderneming. Bovendien zult u veel meer tijd over houden voor het werk zelf, doordat u administratieve werkzaamheden optimaliseert. De software van onze partners is zo ontworpen dat processen automatisch geregeld worden. Alleen specifieke projecten hoeven handmatig gedaan te worden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op.