Alaska reis

Een Alaska reis maken is echt een hoogtepunt voor de avonturier en voor de liefhebber van bijzondere natuur. Bij veel mensen staat deze staat niet echt op hun lijstje van gebieden waar ze nog eens naartoe moeten en dat is zonde, er valt namelijk ontzettend veel te zien. Als je dus nog eens in je leven je wilt vergapen aan bijzondere natuur en een avontuurlijke vakantiereis wilt maken, dan moet je een Alaska reis zeker op je to do list zetten! Waarom is het nu zo aan te raden om hier naartoe te gaan? In de eerste plaats natuurlijk de uitgestrektheid van het gebied. Veel mensen denken bij een staat aan een relatief klein gebied, maar als je goed naar de wereldkaart kijkt, dan zul je zien dat het hier echt om een groot oppervlak gaat. Om je een beter beeld te geven, het oppervlak van deze Amerikaanse staat is ongeveer zo groot als Duitsland, Spanje, Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland samen! Als jij je dat realiseert, dan is het ook niet meer dan logisch dat je er een grote verscheidenheid aan natuur aan kunt treffen. Reis je door Europa over een vergelijkbare afstand, dan verandert het landschap regelmatig en dat is hier niet anders. Een Alaska reis kenmerkt zich dus door een grote variëteit aan landschappen en wildlife.

Hoogtepunten Alaska reis

Wat voor natuur en wat voor dieren kun je dan allemaal verwachten tijdens een Alaska reis? Je hebt in de eerste plaats natuurlijk te maken met onherbergzame gebieden, aangezien het een heel dunbevolkte regio is. Je hoeft dus niet te verwachten dat je veel grotere plaatsen zult bezoeken. Wel kun je dus ontzettend veel verschillende flora en fauna verwachten. Bergmassieven, gletsjers en bossen, dat is waarschijnlijk wat jij van de plaatjes wel kent. Maar wist je dat je tijdens een Alaska reis ook terecht kunt komen op uitgestrekte toendra’s en in warm regenwoud? Je gaat dus echt van de ene zone naar de andere en dat levert iedere keer weer andere omgevingen op. Ook de wildlife is natuurlijk weer overal anders, zo kun je bijvoorbeeld spotten:

  • grizzlyberen
  • elanden
  • kariboes
  • wolven

Wat je ook zeker moet doen als je een bezoek brengt aan deze regio, is het genieten van het water. Je moet niet enkel vanaf het land het landschap bewonderen, maar dit ook zeker eens vanuit een boot doen. Op die manier kijk je weer op een heel andere manier naar al het natuurschoon en kom je op plekken waar je met de auto of te voet niet zomaar kunt komen. Zo kun je jouw Alaska reis dus zeer afwisselend maken!

Reis met de specialist

Wil jij een Alaska reis maken, dan kun je bij het samenstellen van je trip natuurlijk wel wat hulp gebruiken. Bij zo’n uitgestrekt gebied is het slim om vooraf een goed plan te maken, zodat je zoveel mogelijk haalt uit de tijd die je daar hebt. Bij Wild Alaska kunnen zij jou hier uitstekend bij helpen, zij zijn namelijk een echte specialist op dit gebied. Je kunt bij hen jouw eigen ideale rondreis samenstellen, zodat je echt op die plekken komt die jij het liefst wilt zien. Je kunt daarnaast bij hen ook kiezen voor een Alaska reis die zij al helemaal voor jou samengesteld hebben. Je kunt daarbij kiezen uit diverse varianten, waar je zelf ook nog weer een verlenging aan kunt plakken, zoals een cruise. Ook de reisduur verschilt per aangeboden reisvariant, dus ook wat dat betreft kun jij je eigen keuzes maken. Wil jij een prachtige Alaska reis maken, dan boek jij dat dus via dit reisbureau!