Bespaar door goedkoopste energieleverancier te vinden

Geld besparen lastig? Niet als jij uitzoekt wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is! Veel mensen zijn op zoek naar manieren om geld te besparen, maar pakken dit eigenlijk niet op de meest efficiënte manier aan. Vaak is men geneigd om vooral te kijken naar zaken als de dagelijkse boodschappen. Ze gaan dan van supermarkt naar supermarkt voor de beste aanbiedingen en dit iedere week maar weer. Natuurlijk levert je dat wel een besparing op, maar laten we eerlijk zijn, vaak gaat het maar om een paar euro. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier kan je veel meer opleveren en dan ook nog eens iedere maand maar weer. Daar staat bovendien ook nog eens tegenover dat je er maar eenmalig tijd aan hoeft te besteden. Het kost je dus relatief weinig tijd en het levert je een relatief groot voordeel op. Met andere woorden, dit is echt een zeer efficiënte manier van kostenbesparing. Het is daarom ook zeker de moeite waard om uit te zoeken wie de goedkoopste energieleverancier is!

Goedkoopste energieleverancier voor jou

Het enige minpunt is dat dit voor jouzelf nog niet zo gemakkelijk na te gaan is. Niet omdat er geen prijsverschillen bestaan tussen de verschillende leveranciers, want die zijn er zeker! Maar wat het vinden van de goedkoopste energieleverancier nu zo lastig maakt, is dat je met vier verschillende tarieven te maken hebt die allemaal verschillend kunnen zijn. Je energierekening bestaat immers uit de volgende posten:

  • vastrechttarief voor stroom
  • verbruikstarief voor stroom
  • vastrechttarief voor gas
  • verbruikstarief voor gas

De hoogte van het vastrecht is per aanbieder meteen duidelijk, maar voor de hoogte van de verbruikskosten moet je eerst je eigen stroom- en gasverbruik bij de hand hebben. Hoe hoog liggen deze per jaar? En wat betekent dit voor de kosten? Wil jij de goedkoopste energieleverancier voor jou vinden, dan moet je dus uitrekenen hoe duur iedere aanbieder voor jou zou zijn. En dit verandert uiteraard ook nog weer op het moment dat jouw verbruik flink omhoog of naar beneden gaat. Daarom is het ook belangrijk om toch wel eens in de twee jaar ongeveer na te gaan of jij nog wel bij de goede leverancier zit of dat er inmiddels een andere is die voor jou de goedkoopste energieleverancier zou zijn. Een punt van aandacht is dan ook nog dat er heel veel verschillende leveranciers zijn en dat er ook nog steeds weer nieuwe bijkomen. Het blijft dus echt een kwestie van het goed in de gaten houden, het is immers zonde om teveel te betalen!

Laat het rekenen over aan vergelijkingssite

Maar nu denk jij misschien, ik heb echt geen zin om zoveel tijd te steken in het rekenwerk om zo te achterhalen wie de goedkoopste energieleverancier is. Gelukkig hoeft dit ook niet, je kunt hiervoor namelijk ook gebruik maken van een vergelijkingssite. Een hele goede op dit gebied is GoedkoopsteEnergie.com, zij zijn namelijk echt onafhankelijk, wat niet bij al dit soort websites het geval is. Er zijn er namelijk ook die afspraken hebben met bepaalde leveranciers, waar zij dan profijt van hebben. Via deze site zul je echter zeker de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie vinden en dit gaat dan ook nog eens heel eenvoudig. Je hoeft dan alleen maar jouw adres, verbruik en soort stroommeter in te vullen en de berekening wordt voor jou gemaakt. Je ziet in het overzicht dat je krijgt heel duidelijk wat de prijsverschillen zijn. En wil je overstappen, dan kunnen zij dit ook voor jou regelen! Wil jij naar de goedkoopste energieleverancier gaan, dan regel je dit dus heel eenvoudig bij GoedkoopsteEnergie.com!