Hypnotherapie

Waar veel mensen nog nooit gehoord hebben van hypnotherapie, zal iedereen eigenlijk wel bekend zijn met het fenomeen van hypnose. Velen kennen dit echter enkel uit het theater en van shows op televisie, waarbij personen uit het publiek gehypnotiseerd worden. Het doel is vaak om ze dan de meeste vreemde dingen te laten doen, gewoon om hier wat lol aan te beleven. Door deze praktijken heeft hypnotiseren vaak een wat nare bijklank, mensen hebben hier lang niet altijd een goed beeld bij. Dat is jammer, want goede hypnotherapie kan juist heel zinvol zijn voor verschillende mensen, het kan je echt heel goed helpen met verschillende zaken. Dat heeft te maken met het feit dat veel processen in jouw lichaam via je onderbewustzijn aangestuurd worden en hypnose nu juist op dit vlak werkzaam is. Als het uitgevoerd wordt door een goede therapeut in een goede setting, dan kun je op deze manier van heel veel verschillende klachten af komen. Hypnotherapie is dus zeker niet iets engs en het is zeker niet bedoeld om anderen mee te vermaken, maar het moet echt als een serieuze therapievorm gezien worden.

Hypnotherapie voor geestelijke en lichamelijke klachten

Als je voor jezelf eens nadenkt over de zaken die verholpen zouden kunnen worden door hypnotherapie, aan wat voor zaken denk je dan? De kans is groot dat je als eerste denkt aan geestelijke klachten, aangezien het immers gaat om het veranderen of bewerken van je onderbewuste, van je brein. En het is ook zeker zo dat er verschillende zaken op dit vlak aangepast kunnen worden. Zo kan een goede behandeling jou bijvoorbeeld genezen van plankenkoorts, maar ook van sociale angst of faalangst. Eigenlijk kunnen heel veel verschillende soorten angsten en fobieën op deze manier bestreden worden. Dat stelt jou in staat om heel wat vrijer en ontspannender in het leven te staan! Maar hypnotherapie heeft niet alleen nut voor het geestelijke aspect, ook lichamelijke klachten kunnen hiermee worden verholpen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • chronische pijn
  • afvallen
  • impotentie
  • spastische darm stoornis

Je denkt nu misschien, hoe kan dit nu op dergelijke zaken effect hebben? Maar vergeet niet dat ons brein eigenlijk alle processen in ons lichaam aanstuurt. Heb je bijvoorbeeld overgewicht, dan is dit vaak een gevolg van het feit dat je maar blijft denken dat je honger hebt of omdat je gewoon moet snoepen of snacken. Je weet dat je het niet zou moeten doen, maar het gebeurt je gewoon wel. Door hypnotherapie toe te passen, kan jouw brein bijvoorbeeld eerder het sein gaan geven dat je vol zit, waardoor je ook echt stopt met eten. Op die manier kunnen dus heel veel processen omgebogen worden.

Professionele therapeuten

Om hypnotherapie te laten slagen, is het van groot belang dat jij je op je gemak voelt bij je therapeut. Het vraagt immers van je dat jij op een bepaalde manier loslaat en dat zul je niet doen op het moment dat jij iemand niet helemaal vertrouwd. Bovendien kan hypnotherapie ook alleen echt goed werken als het op de juiste manier toegepast wordt. Als je er zeker van wilt zijn dat je voor een goede hypnotherapeut kiest, dan doe je er goed aan om contact op te nemen met Hypnose Nederland. Zij hebben enkel gediplomeerde therapeuten in hun bestand die erkend zijn door de beroepsvereniging en die zichzelf als betrouwbare therapeuten bewezen hebben. Je kunt hier dus met een gerust hart naar toe gaan en jouw klachten aan hen voorleggen. Wil jij weten of jouw klacht ook opgelost kan worden door middel van hypnotherapie? Neem dan gerust eens contact met hen op!