Help.. Ik heb een alcoholverslaving

Mijn eerste ervaring met alcohol kan ik me nog heel goed herinneren. Tijdens onze vakantie in Frankrijk dronk mijn vader een blikje bier op het strand en ik wilde dat als meisje van negen ook wel eens proberen. Dat was bij ons in de familie vrij normaal. Mijn ouders hadden geen alcoholverslaving, maar er werd altijd wel gemakkelijk een flesje wijn of bier geopend. Nu ik terugkijk op de afgelopen jaren begon mijn alcoholmisbruik al op jonge leeftijd:

  • Op mijn 15de was ik voor de eerste keer ziek van de drank;
  • Vanaf mijn 18de dronk ik ieder weekend wel minstens 10 glazen bier;
  • Minstens één keer in de maand had ik een blackout door de alcohol.

Zonder alcohol beleefde ik helemaal geen plezier meer aan een feestje. Ik vond mezelf op een gegeven moment ook niet meer gezellig genoeg als ik geen alcohol dronk. Tegen mijn 30ste begon ik ook steeds vaker doordeweeks te drinken. Ik dronk iedere avond minstens vijf biertjes of een fles wijn. Op het werk functioneerde ik steeds minder goed en ik was vaker ziek omdat ik flinke katers had. Op het moment dat ik ontslagen werd omdat ik zo vaak zie was, begon ik me zorgen te maken over een alcoholverslaving. Via het internet zocht ik naar meer informatie over een alcoholverslaving. Eerst dacht ik nog dat dit overdreven was, want ik had nooit gedacht dat mij zoiets kon overkomen. Het was ook altijd heel normaal geweest om gewoon veel te drinken, net zoals veel andere mensen dat deden in mijn omgeving. Maar na alles wat ik op de website SolutionS over een alcoholverslaving gelezen had, kwam ik erachter dat ik toch echt wel een probleem had. Niet alleen door de hoeveelheid die ik wekelijks binnen kreeg, maar ook de manier waarop ik omging met drank. Zo wilde ik niet doorgaan en ik besloot om hulp in te schakelen bij SolutionS.

Geweldige steun voor vrouwen met alcoholverslaving

Bij SolutionS ben ik geweldig geholpen met mijn alcoholverslaving. Ze adviseerde een speciaal programma voor vrouwen. Van oorsprong is dit opgezet om vrouwen met een gezin te helpen. Maar omdat de oorzaak van mijn alcoholverslaving ongeveer gelijk was aan de oorzaak van een alcoholverslaving bij moeders, zou dit programma goed bij mij passen. Tijdens het behandelprogramma heb ik heel veel steun gehad aan de professionals van SolutionS. Sommige vrouwen hebben zelf een verslavingsachtergrond en weten daarom als geen ander hoe je de verslaving het beste aan kunt pakken. Daarnaast heb ik veel profijt gehad van het contact met de andere deelnemers. De kern van het probleem was over het algemeen bij iedereen hetzelfde. We hebben allemaal het gevoel dat we niet aan de eisen van onze omgeving kunnen voldoen. Ik vond mezelf nooit goed en leuk genoeg als ik niet dronk. Tijdens de behandeling werd ik perfect begeleid in het versterken van mijn zelfvertrouwen en oplossen van mijn emotionele problemen. Hierdoor merkte ik dat mijn behoefte aan alcohol steeds minder werd.

Alles goed onder controle

Inmiddels heb ik mijn alcoholverslaving heel goed onder controle. Ik heb een nieuwe baan en beschik over veel meer zelfvertrouwen dan ooit. Ik heb een paar leuke hobby’s gevonden en houd me veel meer bezig met activiteiten die ik echt leuk vindt. Daar kom ik veel leuke nieuwe mensen tegen waarbij niet alles in het teken staat van drank. Natuurlijk kom ik nog weleens in de verleiding om alcohol te drinken als ik met familie of vrienden een etentje of feestje heb. Door het programma van SolutionS en de groei die ik heb doorgemaakt kan ik de verleiding gelukkig heel goed weerstaan.