Inklapbare rolstoel

Kun je om wat voor reden dan ook zelf niet meer zo goed lopen? Dan is een inklapbare rolstoel een heel erg handig hulpmiddel om te hebben. Natuurlijk zijn er ook wel meer hulpmiddelen verkrijgbaar, maar het voordeel van deze is dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. Heb je immers een exemplaar dat niet ingeklapt kan worden, dan is dit toch altijd erg onhandig als je ergens met de auto naar toe wilt gaan. Want hoe neem je deze dan mee? Met een inklapbare rolstoel kun jij zelf gewoon in de autostoel gaan zitten en de ingeklapte stoel kan gemakkelijk in de kofferbak of op de bank meegenomen worden. Dat is natuurlijk wel zo handig als je vaak ergens naartoe gaat. Je wilt niet in je activiteiten belemmerd worden door het feit dat jij je noodzakelijke hulpmiddel niet mee kunt nemen ergens naartoe. Je wilt zoveel als mogelijk gewoon die dingen kunnen doen die je graag doet, je wilt niet dat jouw beperkte mobiliteit je hierin hindert. Als je een inklapbare rolstoel hebt, dan hoeft dit ook niet. Je kunt dan zonder problemen overal naartoe gaan en gewoon je stoel met je meenemen!

Verschillende soorten inklapbare rolstoel

Wil je een inklapbare rolstoel aan gaan schaffen, dan kun je kiezen uit veel verschillende modellen. Een eerste verschil tussen de diverse exemplaren, is de zitbreedte oftewel de breedte van het zitoppervlak. Je wilt natuurlijk dat het exemplaar dat jij kiest zo goed mogelijk bij jou past, zodat je er prettig in zit. Een te krap model is niet prettig, maar een te brede ook zeker niet. Hoe bepaal je de maat die je nodig hebt? Je meet daarvoor hoe breed jouw zitvlak is als je zit en je telt hier ongeveer zes centimeter bij op, dan heb je aan beide kanten drie centimeter over. Een ander punt om op te letten bij de aanschaf van een inklapbare rolstoel is of dit een lichtgewicht exemplaar is of niet. De standaard varianten zijn uitgevoerd in staal en wegen daardoor al snel zeventien tot twintig kilo. Een lichtgewicht model is echter gemaakt van aluminium en weegt maar tien tot zestien kilo. Dat maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger om dit hulpmiddel in en uit de auto te tillen, om maar een voorbeeld te noemen. Daarnaast heb je ook nog de keus uit grote of kleine achterwielen, een wel of niet inklapbaar ruggedeelte en al dan niet demontabele wielen. Zo valt er dus echt iets te kiezen als je op zoek gaat naar een inklapbare rolstoel!

Zorg en Gemak

We zetten graag nog even de verschillende keuzemogelijkheden met betrekking tot de inklapbare rolstoel voor je op een rijtje:

  • frame gemaakt van staal of aluminium
  • diverse zitbreedtes
  • grote of kleine achterwielen
  • demontabele of vaste wielen
  • opklapbare rugleuning

Heb jij al een beeld van wat jij nodig hebt of twijfel je nog over wat voor jou de beste keus is? In alle gevallen is het aan te raden om naar Zorg en Gemak te gaan. Zij bieden een zeer ruime keus op het gebied van de inklapbare rolstoel, waardoor je bij hen zeker een geschikt model zult kunnen vinden. Twijfel je nog over wat voor jou nu de juiste keus is? Neem dan gerust contact op met het team van Zorg en Gemak, zij weten precies wat hun aanbod is en kunnen goed beoordelen welk exemplaar voor jou de beste keus is. Zo voorkom je dat je een verkeerde aankoop doet. Heb jij een inklapbare rolstoel nodig? Dan doe je er dus zeker goed aan om naar de site van Zorg en Gemak te gaan!

Lees meer…