Hoe werkt een virtuele maagband precies?

Er zijn maar al teveel mensen die graag wat zouden willen afvallen maar dit heel erg moeilijk vinden. Ze kunnen maar niet van al het lekkere eten afblijven en hebben constant honger. Voor deze mensen is een virtuele maagband via een hypnotherapeut van hypnose-praktijk.nl misschien een oplossing. Wist je namelijk dat een heel groot deel van jouw hang naar eten tussen de oren zit? Dit heeft alles te maken met de onderbewuste overtuigingen die je met je meedraagt met betrekking tot eten. Je denkt het nodig te hebben, misschien had je vroeger niet genoeg, je gelooft dat het je goed ontspannen, etc. Met een virtuele maagband wordt er niet alleen aan deze onbewuste overtuigingen gewerkt, maar ook aan het letterlijke gevoel van honger. Er worden als het ware nieuwe overtuigingen in je onderbewuste geplant die ervoor gaan zorgen dat je sneller vol zit, hoe gek dat ook klinkt. Lichaam en geest zijn namelijk heel erg met elkaar verbonden, en het is echt mogelijk om fysieke sensaties te beïnvloeden aan de hand van denkpatronen en (eventueel onderbewuste) overtuigingen. Zo’n virtuele maagband is daar het perfecte voorbeeld van. Er zijn je al veel mensen voorgegaan die daar heel veel baat bij hebben gehad, en het grote voordeel ervan is natuurlijk: Baat het niet dan schaadt het niet. Hypnose is namelijk volledig ongevaarlijk en er kan je absoluut niets gebeuren.

Een virtuele maagband plaatsen, hoe gaat dat?

Als je nog nooit een hypnose-behandeling hebt gehad dan kan het een beetje eng zijn. Er is echter niets om je druk om te maken, want van een virtuele maagband plaatsen voel je natuurlijk helemaal niets. Deze wordt namelijk alleen in je hoofd geplaatst en niet daadwerkelijk. Je lichaam gaat ‘denken’ dat je snel vol zit, maar in werkelijk is er natuurlijk niets veranderd. Daarom kan het ook totaal geen kwaad om het een kans te geven, er kan helemaal niets misgaan. Die virtuele maagband kan hooguit niet (genoeg) effect geven waardoor je alsnog iets anders wilt proberen, maar de praktijk wijst uit dat het altijd iets doet en je op zijn minst een steuntje in de rug geeft.

Waar is hypnose nog meer voor geschikt?

Je kunt natuurlijk een afspraak bij een hypnotherapeut maken om een virtuele maagband te laten plaatsen. Hypnose is echter voor nog veel meer dingen geschikt, zoals:

  • Stoppen met roken
  • Het krijgen van meer zelfvertrouwen
  • Het verwerken van trauma’s uit het verleden
  • Het overwinnen van allerlei angsten
  • Beter kunnen slapen

De lijst van klachten waar hypnotherapie bij kan helpen is echt eindeloos. De reden daarvoor is dat super veel klachten hun oorsprong vinden in onbewuste, beperkende overtuigingen. Met behulp van hypnotherapie kun je daar bij komen en deze overtuigingen ongedaan maken. Een virtuele maagband zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder honger hebt, maar je kunt ook trauma’s herstellen. Dit werkt heel erg goed bij mensen die een gebrek aan zelfvertrouwen hebben, want dit is ergens in hun leven ontstaan. Of het nu één gebeurtenis was of een jeugd vol met nare dingen, met hypnotherapie kun je eraan werken en jezelf in het hier en nu vrij voelen van alle emoties en blokkades die erdoor zijn ontstaan.