Is de taxus geschikt voor een haag?

Wil jij hagen planten rond jouw tuin? Dan vraag jij je misschien af of de taxus hier voor geschikt is. Je kent deze plant waarschijnlijk als vrijstaande plant die je mooi in een bepaalde vorm kunt snoeien. Daarvoor wordt deze vaak in tuinen gebruikt. Maar de taxus is ook uitermate geschikt als haagplant. Het is dus zeker een optie om te overwegen als je een haag wilt planten, naast de andere plantensoorten die heel geschikt zijn om als hagen te gebruiken.

Taxus als haag

Er zijn heel veel verschillende soorten planten die je kunt gebruiken als jij hagen in jouw tuin aan wilt gaan planten. Natuurlijk heeft iedere plantensoort zo zijn eigen voordelen en het is aan jou om de afweging te maken welke soort jij het meest geschikt vindt. Wij kunnen wel voor jou de voordelen van de taxus op een rijtje zetten:

  • groeit snel
  • blijft het hele jaar door groen
  • krijgt mooie rode besjes
  • heeft een dichte structuur
  • heeft weinig verzorging nodig

Dat de plant snel groeit, is natuurlijk een groot voordeel. In veel gevallen zul je kiezen voor het aanplanten van een haag omdat je graag privacy wilt in je tuin. Dit kun je ook krijgen door een schutting, maar dat is voor de natuur weer een minder goede keus. Waar sommige haagplanten redelijk langzaam groeien, is de taxus met een groei van gemiddeld dertig centimeter per jaar echt een snelle groeier te noemen. Zo bereik je snel de juiste hoogte voor de zo gewenste privacy en dat is natuurlijk wel zo prettig. Doordat deze plantsoort snel groeit, is hij ook niet heel erg duur en ook dat is een voordeel. Voor veel mensen zal dit al genoeg reden zijn om voor de taxus te kiezen voor hun hagen.

Meer voordelen

Maar er zijn dus nog meer voordelen. Zo blijft de taxus het hele jaar door groen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de haagbeuk. Daardoor geeft je heg het hele jaar door kleur aan je tuin en de rode besjes zorgen daarbij voor een leuk kleuraccent. Ook de dichte structuur van deze plant is een voordeel, dat draagt ook bij aan de privacy die je er mee krijgt. Willen mensen door de heg kunnen kijken, dan zullen ze echt de takken uit elkaar moeten trekken en dat gaat wel heel ver, dat zullen mensen echt niet zomaar doen. Voor mensen die niet zulke groene vingers hebben, is het een groot pluspunt dat de taxus weinig verzorging nodig heeft. Bovendien kan deze plant eigenlijk op iedere plek wel staan, van schaduw tot volle zon. Daardoor is hij voor iedere tuin en voor iedere plek geschikt. Het enige wat jij aan verzorging hoeft te doen, is in de weken na de aanplant wat water geven en af en toe een keer de haag weer in model snoeien. Ben jij er uit dat dit voor jou de beste optie is? Dan kun jij het beste jouw planten bestellen via taxusbestellen.nl van Kwekerij Top&Top. Je weet dan zeker dat je taxus krijgt die van een hoge kwaliteit is, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt.