Kan ik een gsm reparatie zelf doen

Als je je telefoon laat vallen en het scherm barst, zal dit minstens je volledige dag verpesten. Hoewel de meeste telefoons vervaardigd zijn om te kunnen worden gerepareerd, met de juiste gereedschappen en een beetje kennis, kun je veel problemen van je mobiele telefoon zelf oplossen. Hoewel het vanzelfsprekend is, zullen we het toch maar zeggen: als je je gsm reparatie zelf doet en je telefoon opent, is je garantie vrijwel geheel ongeldig. Daarnaast kun je ook geen claim indienen bij je verzekering als je ervoor kiest om de gsm reparatie zelf te doen. Als je je comfortabel genoeg voelt met een kleine schroevendraaier en elektronische componenten, probeer het dan. Als je echter niet zeker bent of je het risico wilt nemen, neem dan contact op met Telektronica in Amersfoort voordat je probeert je telefoon open te breken. Hier kun je terecht voor een gsm reparatie van de meest bekende merken.

De meest voorkomende gsm reparatie (s)

Niet elk hardwareprobleem met je telefoon kan eenvoudig worden gerepareerd, maar Teletronica kan dit wel. Afhankelijk van het type telefoon dat je hebt en of je een extra verzekering hebt genomen voor je apparaat, is het wellicht goedkoper om je eigen gsm reparatie uit te voeren (en je garantie ongeldig te maken natuurlijk!). Een van de meest voorkomende soorten gsm reparatie, is een gebroken scherm. Een kapot scherm repareren kan vrij eenvoudig en goedkoop zijn of extreem duur, afhankelijk van hoe het is gebouwd. In beide gevallen moet het apparaat gedemonteerd worden (handleidingen voor veel populaire telefoons vind je online). In sommige gevallen kunnen het glas en de digitizer gefuseerd zijn, wat het erg duur maakt om het te vervangen. Als dat niet het geval is, kun je een vervangend scherm kopen dat redelijk goedkoop is. In gevallen waarin het scherm niet op het glas is gesmolten, kun je mogelijk het glas zelf of het glas en de digitizer vervangen. Beide zijn een vrij eenvoudige gsm reparatie, maar als de digitizer op het glas is aangesloten, moet je een datakabel aansluiten, die per model varieert. Nogmaals, als je het juiste materiaal hebt en de kennis, kun je het zelf proberen. Maar we raden je aan om een gsm reparatie over te laten aan een professional. Deze mensen zijn dag in dag uit bezig met het uitvoeren van reparaties. Wat er ook te repareren valt, ze hebben gegarandeerd al eerder de reparatie uitgevoerd die jouw telefoon nodig heeft. Wat kan er nog zoal stukgaan?

  • camera
  • drukknoppen
  • hardware
  • behuizing
  • luidsprekers

Neem geen risico’s

Op elk moment dat extraatjes op je telefoon worden aangesloten, kan dit de uitvalfrequentie en een defect verhogen. Er kan vaak spanning op bepaalde contactpunten ontstaan. Een goed voorbeeld is het veelvuldig opladen van je smartphone. Hierdoor kun je problemen gaan krijgen op de lader aan te sluiten op je apparaat. Je telefoon zal wel opladen, maar heel wat meer tijd nodig hebben om 100% op te laden in plaats van ongeveer 2 uur. Zodra je je apparaat hebt geopend, zijn gsm reparaties vaak eenvoudig en goedkoop, maar dit neemt niet weg dat je de problemen ook kan verergeren. Vanwege de grote verscheidenheid aan telefoonhardware en de verschillen in de manier waarop ze worden vervaardigd, hebben de meeste reparaties waarschijnlijk een aangepaste handleiding voor je apparaat nodig. Gelukkig zijn er tal van sites die stapsgewijze handleidingen bieden voor verschillende reparaties. Maar als je iPhone verzekerd is, kun je maar beter geen risico’s nemen en je gsm reparatie in de betrouwbare handen leggen van telektronica.nl. Als je telefoon in het water is gevallen, bestaat er heel veel kans dat hier de professionele medewerkers je telefoon opnieuw aan de praat zullen krijgen.