Incassobureau inschakelen bij wanbetalers

Incassobureau inschakelen bij wanbetalersNiets is zo vervelend als klanten die facturen niet op tijd betalen. U levert als ondernemer een dienst, maar uw klant vergeet of weigert de factuur te betalen. Oorzaken voor dit gedrag zijn uiteenlopend. Sommige grote bedrijven hanteren een tactiek, door zo laat mogelijk te betalen zijn zij financieel beter uit. Andere particuliere klanten kampen met financiële problemen en kunnen uw facturen niet betalen. In alle gevallen kunt u als tussenpersoon een incassobureau inschakelen. Tegen een vergoeding gaat het incassobureau voor u achter openstaande facturen aan, wat u veel zorgen kan besparen. Deze werkwijze heeft een aantal voordelen voor u. U hoeft u zich hier niet zelf mee bezig te houden en klanten over te halen toch te betalen. Daarbij is de kans groter dat een wanbetaler overstag gaat bij aanmaningen van een incassobureau. Er wordt immers per aanmaning een bedrag bij het te betalen bedrag opgeteld. Dit zijn de kosten die het incassobureau in rekening brengt, waar de niet-betalende klant voor opdraait. Voor veel ondernemers is het van levensbelang dat facturen op tijd worden betaald. Bedrijven moeten immers ook inkoopkosten betalen, die weer gefinancierd worden uit inkomsten. Als diensten of producten wel worden geleverd maar niet worden betaald, ontstaat er ergens een probleem. Dit voorkomt u door tijdig een incassobureau in te schakelen. Is de betaaltermijn verstreken en reageert uw klant niet op aanmaningen? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen.

Welk incassobureau is geschikt voor u?

Bent u op zoek naar een incassobureau om openstaande facturen te innen? Dan kunt u onder andere terecht bij Credifin. Hier werken ervaren deurwaarders en medewerkers die goed om kunnen gaan met debiteuren. Via https://www.credifin-nederland.nl/ kunt u meer lezen over de diensten en werkwijze van Credifin. Hét voordeel van werken met Credifin is dat u uw facturen online kunt uploaden, de voorwaarden erbij kunt vermelden en uw zaak wordt direct in behandeling genomen. U hoeft dus niet eerst langs te komen en een samenwerking met ons aan te gaan. Credifin is hiermee een van de meest laagdrempelige incassobureaus in Nederland en wordt door klanten gemiddeld met een dikke acht gewaardeerd. Deze vorm van werken is ideaal voor zzp’ers die slechts een enkele openstaande factuur willen innen via een incassobureau. U heeft bovendien als klant van Credifin altijd inzage in het proces met uw eigen account. Alles gebeurt online, waardoor u ook zeer lage kosten betaalt en altijd weet waar u aan toe bent. Verreweg de meeste facturen die worden ingediend bij Credifin worden uiteindelijk betaald.

Duidelijke voorwaarden

Credifin raadt ondernemers altijd aan om duidelijke voorwaarden in facturen op te nemen. Daarom is het ook verplicht deze te vermelden bij het uploaden van een openstaande factuur. Zo kunnen de medewerkers van Credifin direct achter uw openstaande factuur aan. Wij hanteren bovendien een no cure, no pay regeling. U krijgt dus altijd uw geld, en zo niet, dan hoeft u Credifin niet te betalen. Op zoek naar informatie over duidelijke voorwaarden en facturen? Kijk dan eens online. Een duidelijke factuur helpt om klanten te overtuigen van het betalen van een rekening. De volgende zaken zijn verplicht op een factuur:

  • Datum
  • Bedrag
  • BTW
  • Factuurnummer
  • KVK-nummer
  • Adressering

Alleen met een correcte adressering en andere gegevens is het voor bedrijven en klanten mogelijk facturen te verwerken. Als u een correcte factuur aanlevert, is uw klant verplicht deze te betalen. Credifin kan u hierbij helpen, als een van de meest toegankelijke incassobureaus van Nederland. Upload uw factuur vandaag nog en u kunt rekenen op een betaling binnen enkele dagen of weken.