Kies nu voor de Systeemtherapie opleiding of Cognitieve gedragstherapie opleiding

In kader van de zorg bent u nooit uitgeleerd. Voortdurend veranderen de technieken en iedere persoon die u voor u krijgt, is weer anders. Daarom is het noodzakelijk om u te blijven ontwikkelen. De RINO helpt u daarbij door bijvoorbeeld de Systeemtherapie opleiding en de Cognitieve gedragstherapie opleiding aan te bieden. Hoe lang u ook in het vak zit, u zult er versteld van staan hoeveel u bijleert. Het grote aanbod aan opleidingen binnen het werkveld maakt leren weer leuk. Of u nou nieuw bent in het vak of u zelf meer wilt ontwikkelen, er is voor ieder wat wils. Zo kunt u bij de Systeemtherapie opleiding en de Cognitieve gedragstherapie opleiding kiezen voor de inleiding, maar ook voor verdieping.

Systeemtherapie opleiding en Cognitieve gedragstherapie opleiding helpt u ontwikkelen

U kunt veel leren op zowel beginnend niveau of voor gevorderden. Bij de Systeemtherapie opleiding en Cognitieve gedragstherapie opleiding maakt u kennis met algemene onderliggende principes in de therapieën, waarbij extra aandacht wordt gevestigd op bijvoorbeeld de multiculturele systeemtherapie. De inleidingscursus en de verdiepingscursus van de Systeemtherapie opleiding en Cognitieve gedragstherapie opleiding vormen samen de basiscursus voor de opleidingsroute tot systeemtherapeut of gedragstherapeut. Het doel van de inleidende cursus is het kennis laten maken met de belangrijkste begrippen uit het werkveld. Daarnaast raakt u vertrouwd met de methoden en technieken en leert u deze te hanteren in gesprekken met bijvoorbeeld gezinnen en stellen. Welke dingen u leert:

  • De geschiedenis van zowel de systeemtherapie als de cognitieve gedragstherapie
  • De beginfase van beide therapieën wordt uitgelegd. Hierbij wordt gekeken naar hoe een aanmelding tot stand komt en wat voor gevolgen dit heeft voor de hulp
  • Het taxatieproces
  • De probleemdefiniëring
  • De interactie rondom een klacht
  • Een structuuranalyse

Dit zijn pas enkele voorbeelden uit de uitgebreide cursussen van de Systeemtherapie opleiding en de Cognitieve gedragstherapie opleiding. Naarmate u vordert, zult u merken dat u alle ins en outs weet. En dit allemaal dankzij een theoretische inleiding, gecombineerd met literatuurstudie en praktische oefeningen. Daarnaast gaat u ook zelf aan de slag met bepaalde cases, zodat u leert door te doen. Uiteindelijk kunt u alle opgedane kennis toepassen tijdens uw werk. U zult zien dat u nooit te oud bent om te leren en dat de opgedane kennis u helpen uw werk beter uit te voeren. Aan het eind van de Systeemcursus opleiding en de Cognitieve gedragstherapie opleiding bent u in staat uw cliënt een positieve kijk op het leven te laten hebben en de cliënt een handreiking te bieden tot het oplossen van de problemen. Voor meer informatie over de Systeemtherapie opleiding kijkt u op rino.nl. Voor de Cognitieve gedragstherapie opleiding kijkt u op rino.nl.

Met de RINO komt u verder in uw carrière

De RINO biedt al ruim dertig jaar een gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk. Hierbij richt de RINO zich op hulpverleners die werkzaam zijn in GGZ-opleidingen en in een eigen praktijk. Denk hierbij aan gezondheidszorgpsychologen, eerstelijnspsychologen, psychiaters en verpleegkundigen. Naast eerder genoemde hulpverleners is er nog een veel groter netwerk om iedere opleiding tot een succes te brengen. Zij zijn namelijk allemaal lid, erkend opleider of supervisor van een of meerdere beroepsverenigingen. Hierdoor zijn alle cursussen en opleidingen van hoge kwaliteit en is de praktische toepassing van delesstof gebaseerd op het hedendaagse werkveld. Uiteraard kunnen ook beroepsbeoefenaren in aangrenzende werkvelden bij ons terecht voor onze opleidingen. Doordat wij altijd op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in het werkveld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen middels de contactgegevens op onze website.