Leren bankstel

Iedereen wil in huis natuurlijk graag mooi zitmeubilair hebben, daarin zijn wij niet anders dan andere mensen. Zelf hebben wij gekozen voor een leren bankstel, dat vonden wij persoonlijk het mooist. Daarbij vinden wij ook dat dit materiaal veel voordelen heeft. Als je meubelstukken uit gaat kiezen, dan kijk je in de eerste plaats natuurlijk naar de uitstraling ervan, dat deden wij ook toen we ons huis in gingen richten. Ik ben zelf wel een fan van een wat stoere stijl, het mag er wat mij betreft allemaal wel wat robuust uitzien. Een leren bankstel past daar dan natuurlijk heel goed bij, dat staat gewoon prachtig tussen andere stoere woonartikelen! Ook over de kleur waren wij het thuis snel eens, wij wilden graag een bruine bank, dit vonden wij het mooist kleuren bij de rest van ons interieur. Daar komt bij dat heel veel mensen tegenwoordig voor grijze banken van stof kiezen en wij wilden wel iets anders dan anderen in huis hebben staan. Ook dat heeft bij onze keuze waarschijnlijk meegespeeld. Maar de voornaamste reden voor ons om voor een bruin leren bankstel te kiezen, was toch het feit dat wij deze er gewoon het mooist uit vonden zien.

Leren bankstel blijft mooi

We vielen dus op de uitstraling van het geheel, maar wat we een erg prettige bijkomstigheid vonden, is dat een leren bankstel erg sterk is en daardoor een lange levensduur heeft. Echt leer gaat niet zomaar kapot en kan ook echt tegen een stootje. Dat is wel zo handig als je kleine kinderen en huisdieren hebt, die kennen immers het concept ‘voorzichtig zijn met het meubilair’ nog niet zo goed. Leer is ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken, kruimels veeg je zo weg en als er geknoeid is met drinken is dit ook niet direct een probleem. Daar komt nog als pluspunt van een leren bankstel bij dat deze er eigenlijk met de jaren alleen maar mooier uit gaat zien. Waar een exemplaar van stof duidelijk slijtage gaat vertonen nadat je deze een tijdje gebruikt, krijgt een exemplaar van leer eigenlijk alleen maar meer karakter. Het is misschien zelfs wel zo dat banken die een paar jaar gebruikt zijn er mooier uitzien dan de exemplaren die net nieuw uit de winkel komen. Ook vanwege het schoonmaakgemak en de lange levensduur is een leren bankstel dus een goede aankoop!

Kiezen uit vele modellen

Veel mensen hebben een bepaald beeld bij een leren bankstel, zij kennen vaak alleen de klassieke variant hiervan. Hoewel deze zeker mooi kan zijn, zijn er tegenwoordig ook heel veel andere opties. Dat zie je heel goed op Mokana.nl. Woonzaak Mokana biedt een heel ruime keus op het gebied van het leren bankstel, je kunt bij hen zeer diverse exemplaren vinden. Dat begint al met het materiaal waar ze van gemaakt zijn, er zijn immers diverse leersoorten beschikbaar, zoals:

  • Pilotenleer
  • Rawhide
  • Nubuck
  • Africa leer

Iedere leersoort heeft weer een geheel eigen uitstraling en zorgt ook voor een geheel eigen stijl. Ook kunnen de banken in heel veel verschillende kleuren en modellen uitgevoerd zijn. Wat kleur betreft kun je bijvoorbeeld kiezen uit diverse bruintinten, maar ook uit zwart, wit, grijs en zelfs olijfgroen! En wat model en uitstraling betreft zijn er ook heel veel mogelijkheden. Wij hebben dus zelf bij Mokana gekozen voor een bruin exemplaar met een stoere uitstraling, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een witte bank met een heel moderne look. Er zijn zoveel verschillende opties, helemaal als je voor de aankoop van een leren bankstel naar Mokana gaat!