Nieuwe boekhouder zoeken in Utrecht

Ik heb sinds twee jaar een groentezaak in de stad Utrecht. De zaak loopt erg goed en daar ben ik uiteraard heel blij mee. Ik was alleen niet zo tevreden over mijn accountant. Hij liet mijn administratie wel erg lang liggen en ik moest lang wachten op mijn belastingteruggaaf over vorig jaar en het jaar daarvoor. Na lang wikken en wegen heb ik besloten op zoek te gaan naar een nieuwe boekhouder. Utrecht is gelukkig een grote stad en ik wist vrij zeker dat ik snel een geschikte tegen zou komen. Mijn oude accountant vond het uiteraard niet zo leuk dat ik wilde overstappen, maar ik betaal voor een dergelijke dienst en ik vond dat ik dan ook tijdig mijn geld zou moeten ontvangen. Dus na een samenwerking van twee jaar ben ik toch maar op zoek gegaan naar een nieuwe boekhouder in Utrecht. Hoewel ik op persoonlijk vlak wel goed kon met mijn administratieve hulp was het op zakelijk vlak toch geen goede match. Dat is natuurlijk jammer, maar uiteindelijk gaat de zaak toch voor. Andere ondernemers zullen zich hier zeker in herkennen. Maar hoe zorg je dan voor voldoende continuïteit? En hoe regel je dat er geen belangrijke zaken blijven liggen? Hieronder leest u meer over het snel inschakelen van een nieuwe boekhouder in Utrecht.

Hoe vind je snel een nieuwe boekhouder in Utrecht?

Snel een accountant of boekhouder in Utrecht vinden kan het eenvoudigst via het internet. U kunt zoeken op ‘boekhouder Utrecht’, en dan vindt u al snel meerdere resultaten voor boekhoudkantoren of boekhouders die werken als zzp’er. Maar hoe weet u nu waar u moet zijn voor de beste boekhouder in Utrecht? Utrecht beschikt over zoveel verschillende kantoren dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Ik kan dan alleen maar aanraden eens langs te gaan bij collega’s of andere ondernemers die ervaring hebben met het inhuren van een accountant. Ik kan in elk geval zeggen dat de mijne alle verwachtingen overtreft. Toen ik op zoek ging naar een boekhouder in Utrecht wilde ik in elk geval dat hij of zij aan de volgende kenmerken voldeed: 

  • Werkzaam in Utrecht
  • Flexibel en snel beschikbaar
  • Ervaring met een klein bedrijf

Gelukkig had ik mijn boekhouder in Utrecht al snel gevonden. De overdracht naar de nieuwe kracht ging ook goed. Uiteraard moet iemand zich even inlezen, maar omdat ik specifiek op zoek was naar iemand die ervaring had met een klein bedrijf was dit al snel geregeld. Ik had er geen omkijken meer naar en dat was een behoorlijke opluchting. Tot op heden is de samenwerking nog steeds goed en hoef ik voorlopig niet te veranderen van accountant. Ik kan het zeker aanraden op zoek te gaan naar een vervanger als de service die u op dit moment krijgt niet langer voldoet. 

Zelf de boekhouding doen

Als u van uw accountant af wilt kunt u natuurlijk ook zelf de administratie bij gaan houden. Dat heeft als voordeel dat u niet langer kosten maakt aan deze functie en bovendien zelf alle touwtjes in handen heeft. De meeste ondernemers zitten echter niet te wachten op nóg meer administratie. Dat is immers niet de reden dat een ondernemer zijn bedrijf opzet. Dat geldt ook voor mij, en daarom heb ik een boekhouder. Utrecht is een uitstekende stad om een administratieve kracht te zoeken omdat het zo centraal in Nederland ligt. Als u dus bij u in de buurt niet aan een geschikte boekhouder in Utrecht, Almere of Hilversum bijvoorbeeld, kunt komen is het zeker de moeite waard eens te kijken voor een boekhouder in Utrecht, of in de rest van de Randstad. Kijkt u ook eens op de site van boekjewinst.

Lees meer…