Taxus

Vind jij het ook altijd zo’n domper dat het ‘s winters allemaal zo kaal en donker is buien? Dan moet je eens een taxus in je tuin zetten! Deze plant heeft als belangrijk kenmerk dat de naalden niet afvallen in de herfst en daarmee haal je dus iets wat het hele jaar door groen blijft. Dat geeft meteen een vrolijke tint aan jouw voortuin of aan jouw achtertuin. Natuurlijk zijn er meer planten die in de winter hun kleur behouden of zelfs bloeien, maar dit zijn er niet zo heel veel en bovendien zijn ze vaak ook niet zo groot. Een taxus kan daarentegen beste grote afmetingen bereiken en daarmee bereik je dus in één keer een groot effect! Een ander pluspunt van deze plantensoort is dat deze erg sterk is, wisselende weersomstandigheden zijn geen probleem. Hoe de situatie ook is, hij zal er eigenlijk altijd mooi uit blijven zien en weinig verzorging nodig hebben. Voor mensen die het druk hebben en daardoor weinig aan tuinonderhoud toekomen is dit dan ook ideaal, zo heb je toch iets mooi groens zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Een taxus is om verschillende redenen dus een goede toevoeging in iedere voor- of achtertuin.

Taxus als haag

Hoe gebruik je een taxus nu in tuinen? Je kunt dit op verschillende manieren doen, je kunt ze los plaatsen als een struik, maar er zijn ook varianten die je uitstekend kunt gebruiken om een haag mee aan te planten. Hagen zijn natuurlijk heel goede manieren om tuinen van elkaar te scheiden. Helaas maken te weinig mensen hier over het algemeen gebruik van. Als je rond kijkt in dorpen en steden, dan zie je dat er over het algemeen schuttingen gebruikt worden om percelen van elkaar af te scheiden. Het voordeel daarvan is uiteraard dat je deze snel kunt plaatsen. Maar het laten groeien van een heg van taxus heeft veel voordelen voor jou en de natuur. Jij hebt als voordeel dat je niet tegen een saaie houten afscheiding hoeft aan te kijken, maar dat je in plaats daarvan iets mooi groens ziet staan. Voor de natuur heeft het als pluspunt dat een heg ruimte biedt voor het maken van nestjes en schuilplaatsen. Insecten, spinnen, vlinders en vogels zullen jou daar heel dankbaar voor zijn. Ook egels vinden heggen prettiger dan schuttingen, omdat ze hier onderdoor kunnen lopen naar een andere tuin. Zo bied je diertjes ook meer bewegingsruimte. Reden genoeg dus om een heg van taxus te laten groeien!

Bestel voordelig online

Een minpuntje is wel dat het aankopen van een taxus bij een tuincentrum vaak best duur is. Als je een hele haag neer wilt zetten, dan kan dit dus best een prijskaartje met zich meebrengen. Wil jij hier niet zoveel voor betalen? Dan doe je er goed aan om direct bij een kweker te kopen, zoals bij kwekerij Top & Top. Hun complete aanbod op dit gebied kun je vinden via Taxusbestellen.nl. Hier zie je dat er verschillende soorten zijn, zo kun je kiezen voor de variant:

  • Baccata
  • Groenland
  • Hicksii
  • Hillii

Je zult daar zien dat iedere soort taxus weer een eigen uitstraling heeft en ook een eigen kleur. Weet jij niet zo goed welke variant voor jouw tuin de beste keus is? Of twijfel je tussen twee specifieke soorten? Vraag de kwekerij dan gerust eens om advies. Je kunt de betreffende soort dan gemakkelijk en voordelig online bestellen. Heb jij geen tijd of zin om ze te planten? Dan kun je deze kweker daar ook voor inschakelen! Voor een taxus is dit dus het juiste adres!