Voorkom ernstige schade via gevelrenovatie

De gevel van een woning is het hele jaar door kwetsbaar omdat het wordt blootgesteld aan wisselende weersinvloeden. Een muur moet immers constant harde wind, regen, sneeuw en vorst weerstaan. Het is dan ook niet zo gek dat een gevel op den duur wat begint te kraken. Daarmee bedoelen we dat er scheurtjes ontstaan, dat er sprake is van verrotting, vochtvorming en schimmelvorming. Al deze soorten van schade en problemen hebben een beginpunt. Tijdens het begin is alles dus ook nog vrij onschuldig. Het is alleen nog maar een vorm van kraken, maar er is nog geen direct instortingsgevaar. Dat laatste zal ook wel niet gebeuren, maar het is altijd beter om grotere schade te voorkomen. Als je niets doet en kleine probleempjes laat ontwikkelen tot grote problemen, dan wordt dat instortingsgevaar steeds realistischer. Het is om die reden dan ook verstandig om de kwaliteit van de gevel goed in de gaten te houden en zo nodig te kiezen voor gevelrenovatie. Als je een gevelrenovatie namelijk op tijd laat uitvoeren, dan herstel je al die kleine problemen voordat ze kunnen ontwikkelen tot grote problemen. Daardoor bespaar je jezelf een hoop kosten. Een klein probleem is immers tijdens een gevelrenovatie binnen een korte tijd verholpen en hersteld. De kosten van de gevelrenovatie blijven daardoor ook relatief laag. Maar als je niets doet en scheuren in de gevel bijvoorbeeld niet herstelt, dan worden de scheuren groter en gevaarlijker. Op tijd handelen is dan ook zeker in je eigen voordeel. Niet alleen omdat de kosten van de gevelrenovatie op een later stadium veel hoger uitvallen, maar ook omdat niets doen leidt tot andere problemen die ook binnenshuis kunnen doorwerken. Denk aan vochtige muren waarbij het vocht binnen tot schimmelvorming leidt of muren die door schade niet langer goed isoleren waardoor je binnen meer moet stoken voor het opwarmen van je woning. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen en kleine problemen kun je via gevelrenovatie eenvoudig in de kiem smoren. Het is echter niet altijd even duidelijk wat er nu gedaan moet worden tijdens een gevelrenovatie. Om die reden is het dan ook belangrijk om in zee te gaan met een professional. Zo kun je voor gevelrenovatie bijvoorbeeld kiezen voor de diensten van Reconex restauratie- en bouwmaterialen. Je weet dan zeker dat je in zee gaat met een professioneel bedrijf. Dat is mooi, want dan weet je ook altijd zeker dat men precies ziet wat er moet gebeuren om jouw gevel weer helemaal up to date te maken.

Gevelrenovatie op een professionele wijze dankzij Reconex

De professional van Reconex zal eerst goed kijken hoe de gevel ervoor staat en wat er dus eventueel nog moet gebeuren. Qua mogelijke werkzaamheden voor de gevelrenovatie kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Scheuren in de gevel oplossen
  • Lood vervangen
  • Raamdorpels
  • Voegen uithakken

Het lood is bijvoorbeeld bedoeld om de muur waterdicht te maken, maar lood verliest de waterbestendige werking na verloop van tijd en dan moet je het lood dus vervangen. Het uithakken van voegen is belangrijk, want als de voegen beginnen te scheuren en afbrokkelen, dan moeten ze direct worden vervangen. Ook moeten de raamdorpels tijdig worden vervangen, want als deze verrot zijn en er wordt niets aan gedaan, dan kan dat enorme gevolgen hebben voor je kozijnen. Denk aan lekkages die het kwaad zowel buiten als binnen alleen maar erger maken.

Surf naar de site om een afspraak te maken

Wil je iemand langs laten komen voor een inspectie dan kun je naar de website gaan en een afspraak inplannen. Dit doe je via de site van reconex.nl.