Waarom kiezen voor oprit asfalteren en geasfalteerde looppaden

Looppaden en opritten zorgen niet alleen voor een doorgang in uw tuin of naar uw garage, maar voegen ook een vleugje stijl toe aan je tuinontwerp. Uw oprit asfalteren is een duurzame oplossing. Tarmacadam of asfalt is het materiaal dat wordt gebruikt voor het wegdek van wegen. Het werd uitgevonden door Edgar Purnell Hooley en werd voor het eerst gebruikt in 1902. Tarmac wordt vaak gebruikt op de opritten van luchthavens en op de landingsbanen. Dit materiaal wint niet alleen aan belang in de bouwsector, maar ook voor een oprit asfalteren en geasfalteerde looppaden in de tuin. Door uw oprit te asfalteren, maakt u deze weerbestendig en zorgt u voor een laag onderhoud. Omdat het verkrijgbaar is in kleuren, kunt u zelfs uw tuinpaden en oprit nog meer verfraaien.

Welke rol speelt een oprit asfalteren in de architectuur van uw huis?

Opritten en looppaden spelen een belangrijke rol in de moderne architectuur en worden gebruikt als onderdeel van het tuinontwerp en huis. Door uw looppaden en oprit te asfalteren zorgt u voor veiligheid van uzelf, familieleden en bezoekers. De aanwezigheid van geasfalteerde wandelpaden in uw tuin maakt het gemakkelijk om aandacht te schenken aan de gebieden die toegankelijk zijn en welke niet. Vaak zijn paden die in tuinen aanwezig zijn, de aangevende grenzen van plantenbedden. Als uw huis enkel aan de voorkant een garage heeft met een stukje grond dat net genoeg is om uw wagen te parkeren, dan is uw oprit asfalteren een meerwaarde voor uw huis omdat het strak en schoon oogt. Een andere reden voor een oprit asfalteren kan zijn: doordat het leven alsmaar drukker wordt, hoeft u weinig tot geen tijd meer te besteden aan het onderhoud van uw oprit.

Uw oprit extra beschermen

Er zijn veel voordelen verbonden aan een oprit asfalteren, maar ook aan het extra beschermen van het asfalt van uw oprit en looppaden. Denk hiervoor meer in de richting van preventief onderhoud, vergelijkbaar met hoe u de houten ramen van uw huis schildert om te voorkomen dat het weer het hout aantast. Door het asfalt af te dichten, worden de kleine scheuren afgedicht die in grote scheuren kunnen veranderen en voorkomt u dat het water naar het basismateriaal sijpelt. Wilt u uw oprit asfalteren, maar bent u nog steeds op zoek naar een gerenommeerd bedrijf met jarenlange ervaring? Contacteer dan Avema voor een gratis prijsofferte via avema.nl. Dit professioneel bedrijf zorgt ervoor dat uw oprit asfalteren veel goedkoper is dan bijvoorbeeld het gebruik van klinkers. De afdichtingslaag brengt volgende voordelen. Het kan:

  • de veerkracht van asfaltoppervlakten behouden
  • kleine scheuren plekken onzichtbaar maken
  • ruwe plekken helpen verbergen

Een afdichtingscoating die op de juiste manier is aangebracht, zorgt ervoor dat uw geasfalteerde oprit en wandelpaden er schoner uitzien omdat regen en vuil wegspoelt van het gladde, niet-poreuze oppervlak. Een ander voordeel van deze extra laag is dat het helpt het asfalt tegen de zon te beschermen, evenals de schadelijke effecten van chemische lekkage zoals olie en benzine. Beide die maar al te vaak voorkomen op een oprit. De afdichtingscoating vult ook holle ruimten aan het oppervlak, waardoor blootstelling aan zuurstof en UV-stralen wordt verminderd en de diepte vermindert waarin olie het asfalt kan binnendringen. Een afdichtingscoating gebruiken na uw oprit asfalteren, werkt ook als een waterdichtingsmiddel, waardoor de snelheid waarmee water het asfalt binnendringt tot een minimum wordt beperkt. Het voorkomt tevens het doorsijpelen van water en vocht van regen en sneeuw, waardoor schade door de vries-dooi-cycli wordt vermeden, wat een veel voorkomende reden is waarom uw oprit scheuren begint te vormen of erger nog, krokodillenbarsten.