Wanneer nieuwbouw advies inroepen?

Per jaar worden er duizenden woningen neergezet in Nederland. Een deel hiervan kan vrijuit worden vormgegeven door de aanstaande bewoners, in samenspraak met een architect en bouwkundige. Dat laatste is belangrijk, want een leek kan niet zomaar een huis ontwerpen. Misschien kan hij of zij wel bedenken hoe het huis er uit moet komen te zien maar er zijn altijd constructieve regels waar de woning aan moet voldoen. Als je geen technische achtergrond hebt kun je maar beter hulp inroepen van een architect. Als je daarnaast ook nog voor het eerst zelf een woning laat bouwen is het ook raadzaam nieuwbouw advies in te winnen bij een partij die weet hoe deze sector in elkaar steekt. Een van die partijen is Wiljan Koolen Bouwen & Timmeren. Op bouwenentimmeren.nl ziet u op welke terreinen dit adviesbureau u kan helpen. Een van de voorbeelden van deze thema’s is bijvoorbeeld energieneutraal bouwen of bouwen met de nieuwste materialen. De bouwindustrie is een innovatieve sector die steeds nieuwe materialen en technieken toepast om zo snel en goedkoop mogelijk een woning neer te kunnen zetten. Daarnaast kijken steeds meer mensen naar duurzaamheid als zij zelf een woning willen bouwen. Dit is nu eenmaal de charme van het zelf bouwen van een woning. Je kunt zelf bepalen waar je woning aan voldoet en waar je het zwaartepunt op wilt leggen. Vooral jongeren die zelf een woning laten bouwen kiezen steeds vaker voor een energiezuinige of –neutrale woning. Dat is immers beter voor het milieu. Hét voordeel van zelf je woning bouwen is dat je zelf kunt bepalen hoe de woning er uit komt te zien en welke materialen er worden gebruikt.

Nieuwbouw advies nodig?

Bent u ook van plan een woning te bouwen en hebt u nieuwbouw advies nodig? Je kunt dan terecht bij Wiljan Koolen Bouwen & Timmeren. Vrijblijvend contact opnemen kan via de website: bouwenentimmeren.nl. Ook andere partijen kunnen u informatie verschaffen die u nodig hebt om tot een woning te komen. Denk aan: 

  • De gemeente
  • Vereniging Eigen Huis
  • Een architect
  • Een bouwkundige

Nieuwbouw advies is absoluut aan te raden bij weinig tot geen ervaring met nieuwbouw. Advies inwinnen is dan de beste manier om toch tot verstandige keuzes te komen. Laat je goed informeren over alle wettelijke normen en andere zaken waar u aan moet denken als je je eigen woning laat bouwen. Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

Bouwen met innovatieve materialen

Een nieuwe woning bouwen gebeurt tegenwoordig met de meest innovatieve materialen waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van gerecyclede zaken. Ook de energievoorziening wordt tegenwoordig anders geregeld dan vroeger. Zo kunnen er zonnecollectoren op het dak worden geplaatst, kan er een groen dak worden aangelegd dat bestaat uit planten, of kan er gebruik worden gemaakt van een warmtepomp. Dit zijn allemaal dingen die bijdragen aan de duurzaamheid van uw woning. Meer weten over het bouwen met innovatieve materialen? Dan is het raadzaam nieuwbouw advies in te winnen. Daarnaast zijn er in Nederland talloze beurzen waarop innovaties worden getoond. Het kan zeker inspirerend zijn zelf eens op zoek te gaan naar manieren om je toekomstige woning energiezuinig of –neutraal te bouwen. Dit hoeft niet eens veel duurder te zijn dan een traditionele manier van bouwen. Toch vragen of onzeker over de aanpak? Kies dan voor nieuwbouw advies en begin met een zeker gevoel aan de bouw van je woning. Een woning bouwen is immers een grote en dure klus, en als het goed is wil je nog jaren wonen in een woning die je helemaal zelf hebt kunnen vormgeven.