Werk aan je gezondheid terwijl je werkt via een zit sta bureau

Heel veel ontwikkelingen waar we in de moderne maatschappij mee te maken hebben zorgen voor zowel positieve als negatieve effecten. Tegenwoordig werkt een groot deel van de mensen op een kantoor. Dat is in principe een groot voordeel ten opzichte van 100 jaar of nog langer geleden. In die tijden werkten mensen ofwel op het land of in ongezonde fabrieken en daarnaast maakten mensen hele lange dagen. Voor de industriële revolutie werkten veel mensen op het land of voerden ze een fysiek beroep uit. De maatschappij was nog niet zo ver ontwikkeld dat er kantoorbanen nodig waren. Alleen bankiers en de mensen in de hoogste klassen werkten binnen in relatief comfortabele omgevingen. Tegenwoordig werkt het merendeel van de arbeidersklasse in een kantoorruimte. Dat is een voordeel voor veel mensen want ze zitten immers bannen, het is warm en comfortabel en het werk is relatief licht. Het vergt in ieder geval geen intense fysieke inspanning. Maar daardoor heb je dus ook meteen te maken met nadelen. Iemand die van 9 tot 5 op een kantoor werkt, die zit dus ook vaak 8 uur lang in dezelfde houding achter zijn bureau. Het werk zelf vergt geen echte inspanning, dus het lichaam wordt niet getraind. Sterker nog, het lichaam wordt stijf en je krijgt al snel te maken met allerlei bekende klachten zoals RSI en dergelijke. Door de hele dag stil te zitten en nauwelijks te bewegen breng je het lichaam dus schade toe. De gezondheid komt in het geding en het is van wezenlijk belang dat je ervoor zorgt dat je juist niet de hele dag door, 5 dagen in de week, in dezelfde houding zit. Gelukkig passen we ons altijd snel aan aan nieuwe situaties. Dus je kunt nu profiteren van de vele voordelen van een zit sta bureau. Dit bureau doet precies wat het de naam al doet vermoeden. Je kunt via een zit sta bureau zowel zittend als staand werken. Het idee is dus ook dat je dit afwisselt. Als je een uur hebt gezeten, ga daarna even een uurtje staan. Zonder een zit sta bureau kun je ook wel gaan staan, maar dan kun je niet meer werken. Een zit sta bureau kun je echter verstellen, zodat je werkplek omhoog gaat en jij dus staand verder kunt gaan met je werk. Door steeds van houding te wisselen, voorkom je de bekende gezondheidsklachten en zorg je voor een goede doorbloeding.

Waar kan ik terecht voor een zit sta bureau

Mocht je zelf een zit sta bureau willen kopen of wil je juist een hele partij bestellen voor jouw kantoor zodat je werknemers op een gezondere wijze hun werk kunnen uitvoeren, dan ben je bij kantoormeubelen.pro aan het juiste adres. Via deze website kun je allerlei ergonomische kantoorartikelen bestellen waaronder dus een zit sta bureau. Verder kun je bij kantoormeubelen.pro ook terecht voor:

  • Stoelen
  • Kasten
  • Tafels

Je kunt ook een zogenaamde deskbike bestellen. Deze stelt je in staat om tijdens het werken ook aan je conditie te werken. Ideaal voor callcenter medewerkers bijvoorbeeld die via een headset telefoontjes plegen. Tijdens het gesprek kun je net zo goed even fietsen. Zo blij je fit en werk je tijdens het werk aan je gezondheid.

Bestel snel een gemakkelijk via de site

Mocht je willen bestellen, dan kun je dat dus regelen via de website van kantoormeubelen.pro. Je kunt een zit sta bureau toevoegen aan de winkelwagen, maar je kunt uiteraard ook meteen meerdere artikelen toevoegen. Als je klaar bent, dan kun je de bestelling meteen afronden.