Wordt weer één met jezelf via een mindfulness retraite

De mens valt van nature niet met zichzelf samen, omdat de mens zich bewust is van zichzelf. Een steen is zich niet bewust van het feit dat de steen een steen is. Hij kan niet nadenken over zijn steenheid of een houding aannemen ten opzichte van zijn steenheid. Een mens kan nadenken over zijn eigen zelf en daardoor ontstaat er dus meteen een splitsing tussen het zelf en het bewustzijn over of van dit zelf. Hierdoor vallen wij als mens door ons bewustzijn dus niet met onszelf samen. Daardoor ontstaat de mogelijkheid dat je in meer of mindere mate jezelf kunt zijn. Hoe meer je met jezelf samenvalt, hoe meer je jezelf bent. Maar dat gaat bij een mens dus niet vanzelf. Het idee dat je jezelf kunt zijn is dan ook een illusie. De term ‘zijn’ veronderstelt immers een soort permanente toestand, maar de mens is nu juist constant in beweging en constant onderweg om zijn of haar mogelijkheden te realiseren. Het is dan ook meer een kwestie van jezelf worden en daar kun je in deze moderne hectische maatschappij vaak wel wat hulp bij gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een mindfulness retraite bij Beyond Mindfulness. Je moet je voorstellen dat je in deze maatschappij op alle mogelijk manieren bij je eigen zelf wordt weggetrokken door tal van afleidingen, verdovingen en verstrooiingen. Daardoor raakt je kern of je binnenste zelf als het ware overschaduwd. Deze verdwijnt alsmaar meer naar de achtergrond. Een goed voorbeeld is het feit dat je niet zozeer in het nu leeft, maar je laat leiden door de niet-bestaande toekomst of het verleden. Door je te laten meeslepen door doelen die in de toekomst liggen, ben je jezelf constant vooruit. Je vergeet daardoor om in het nu te leven, je bewust te zijn van de ervaringen die nu spelen en nu te voelen wat er in je omgaat. Door daar op te focussen, kun je ontdekken wat voor jouw belangrijk is en kom je dus nader tot je ware zelf. Via een mindfulness retraite kun je die stilstand als het ware oproepen. Via een mindfulness retraite word je sowieso even helemaal uit je normale leven getrokken. Dit is dan ook direct al positief, maar nog lang niet voldoende. Je kunt immers ook op vakantie gaan en op je strandstoel vervolgens nog steeds nadenken over je werk, wat er moet gebeuren, wat je al hebt gedaan, wat er mis ging, hoe je dat gaat veranderen, et cetera. Al zulke gedachten gaan voorbij aan je zelf in het nu. Via een mindfulness retraite verbreek je al die links die jou uit het nu willen trekken. 

Kijk snel op beyondmindfulness.nl en boek een mindfulness retraite

Als je graag een mindfulness retraite wilt bijwonen, dan kun je via de site van beyondmindfulness.com ontdekken wanneer er weer een retraite plaatsvindt en of er nog plek is. Als je inderdaad nog plek is en als de data passen binnen jouw schema, dan kun je je aanmelden voor een mindfulness retraite. 

De vele opties bij Beyond Mindfulness

Je kunt dus gebruik maken van een mindfulness retraite, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor vele andere cursussen en workshops bij Beyond Mindfulness zoals: 

  • Zelfcompassie training
  • Mindfulness workshop
  • Burnout coaching