Zelf sieraden maken, wat heb je nodig?

Zelf sieraden maken, wat heb je nodig?Het idee van zelf sieraden maken is natuurlijk te gek, maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig? Het is geheel afhankelijk van het soort sieraden dat je wilt gaan maken. Wanneer je armbandjes samen met de kinderen wilt gaan maken, dan heb je niet zo heel veel nodig. Gekleurde houten kralen, en draad of stevig elastiek. Wil je echter sieraden gaan maken voor jezelf of om te verkopen, dan zal je veel meer benodigdheden nodig hebben. Maar ook dan is het weer afhankelijk van wat voor sieraden je wilt gaan maken. Voor oorbellen heb je heel andere dingen nodig dan voor armbanden of kettingen. Toch zijn er altijd een heel aantal basisonderdelen die je eigenlijk bij alle wat professionelere sieraden nodig zal gaan hebben.

  • Sluitingen
  • Kalotjes
  • Knijpkralen
  • Buigringen
  • Rijgmateriaal

Zonder deze basismaterialen is het onmogelijk om een leuk sieraad te maken. Wanneer je oorbellen wilt gaan maken, zal je andere onderdelen (extra) nodig hebben dan voor armbanden en kettingen. Deze oorbel onderdelen kan je vaak aanschaffen in dezelfde (web)winkel als waar je je andere onderdelen aanschaft. De kralen en parels kan je ook vaak in dezelfde winkel kopen. Veel van de materialen voor het zelf sieraden maken, zijn op het internet te vinden. Toch is het vaak aan te raden om in ieder geval één keer in de winkel zelf te gaan kijken. Het zal een bijzondere ervaring zijn om alle materialen met je ogen te kunnen zien. Het zien als afbeelding is toch iets heel anders, dan de materialen daadwerkelijk kunnen zien – en aanraken.

Zelf sieraden maken begint bij Sparklin Moon

Een van de winkels waar je heel goed terecht kunt voor het zelf sieraden maken, is Sparklin Moon (https://sparklin-moon.nl/zelf-sieraden-maken/) in Nijmegen. Je kunt hier door de winkel lopen die een assortiment heeft met meer dan 9000 kralen. Naast de kralen kan je er uiteraard ook alle benodigdheden vinden voor het zelf sieraden maken. Draad, hangers, stenen, veren, bedels, je kunt het zo gek niet bedenken of Sparklin Moon biedt het aan. Maandelijks krijgen ze nieuwe producten binnen die vanuit de hele wereld worden geïmporteerd.  De winkel is dus zeer zeker een bezoekje waard. Mocht je niet in de buurt van Nijmegen wonen of gewoon geen tijd hebben om er langs te gaan, niet getreurd. Ze hebben een bijzonder uitgebreide webshop waar je eenvoudig alles kunt vinden wat je maar nodig zou kunnen hebben voor het zelf sieraden maken. De verzendkosten zijn met € 2,50 per bestelling heel erg goed, maar bestel je waren voor € 30,- of meer dan vallen de verzendkosten weg. Het is overigens heel eenvoudig om je winkelmandje vol te pakken met de meest leuke producten voor het zelf sieraden maken. Want elke keer dat je ergens op klikt, krijg je hele goede heldere afbeeldingen te zien, waardoor er geen twijfel over mogelijk is welk product je precies gaat bestellen. Met andere woorden, een webwinkel die je laat watertanden.

Sieraden maken – waar begin ik?

Wanneer je weet dat je zelf sieraden wilt gaan maken, maar niet precies weet waar je moet beginnen, dan kan je ervoor kiezen om een cursus te gaan doen. Dat kan met kralen zijn maar ook met een goud of zilversmid. Hier worden alle kneepjes uitgelegd en krijg je uitleg en voorbeelden te zien. Daarna is het heel eenvoudig om alle materialen aan te schaffen en aan de slag te gaan. Een bezoekje aan Nijmegen (of de webwinkel) en je bent klaar voor de start. Unieke sieraden – die maak je immers gewoon zelf.