Een duur abonnement of toch liever een sim only?

Geen mens kan in de moderne maatschappij (in het westen) tegenwoordig nog zonder een mobiele telefoon. De hele markt is er ook op ingesteld dat men een smartphone nodig heeft. Daarnaast is het niet alleen zo dat we gewoon weg mobiel bereikbaar moeten zijn. Die tijden zijn allang voorbij. Vroeger was een mobiele telefoon, de zogenaamde GSM, inderdaad een apparaat waarmee we overal bereikbaar waren. Dat is tegenwoordig niet anders, maar de manier waarop we bereikbaar zijn is drastisch veranderd. Voorheen kon je gebeld worden en men kon je een berichtje sturen via SMS. Zodra je niet werd gebeld en zolang er geen berichten binnen kwamen, dan had je je telefoon gewoon in je zak of aan je riem. Tenzij je bezig was met het spelen van Snake op je Nokia. Tegenwoordig staat een smartphone in verbinding met de satellieten die rond de aarde zweven. Je kunt het internet op en je staat dus constant in verbinding met de hele wereld. Je leeft via een smartphone in een digitale realiteit. Daarom zie je mensen altijd met hun telefoon in hun hand ook als je ze niet gebeld worden of een berichtje krijgen. Om die reden is die mobiele bereikbaarheid van vroeger eigenlijk een bijzaak. Het gaat niet om bereikbaar zijn, maar om de verbinding en de toegang tot de virtuele wereld. En de smartphone is als het ware toegangspunt waardoor je die wereld kunt bereiken. Daarom zijn er zoveel abonnementen waar je uit kunt kiezen, want dan mag je ook een gloednieuwe smartphone uitzoeken. De vraag is echter of dit een goed idee is. Waarom zou je niet gewoon kiezen voor sim only? De enige reden waarom je zou kiezen voor een abonnement inclusief smartphone is het feit dat je dus inderdaad een nieuwe telefoon mag uitzoeken. Maar daar betaal je dan ook voor. De vernieuwingen van de smartphones zijn echter minimaal. Je hebt hier een extra megapixel in de camera en daar is de snelheid met een nano seconde verbetert. Het is allemaal leuk en aardig, maar feit is dat jouw huidige smartphone prima voldoet aan alle eisen. Daarnaast gebruiken 9 van de 10 mensen lang niet alle functies en willen ze enkel een nieuwe telefoon, omdat het de nieuwste is. Deze psychologische conditie wordt optimaal benut door de providers en de fabrikanten van iPhone en andere smartphones. Wees echter slim, bespaar vele honderden euro’s en kies gewoon voor sim only.

Welk sim only abonnement is geschikt?

Er verschillende sim only abonnementen waar je uit kunt kiezen. Het mooie aan een sim only abonnement is dat je vaak met een tientje al klaar bent. Daarmee heb je soms zowel belminuten als MB’s voor internet. Niemand belt tegenwoordig nog met de telefoon. Een zeer ironische ontwikkeling natuurlijk, maar feiten zijn feiten. Het is dus ook een optie om een sim only abonnement te kiezen met alleen maar MB’s. Mocht je echter altijd WIFI bij de hand hebben, dan kun je ook kiezen voor een heel goedkoop sim only abonnement waarbij je zowel de belminuten als het aantal MB’s zo laag mogelijk instelt. In dat geval kun je met 5 euro per maand al rondkomen. Om te ontdekken wat er mogelijk is, kun je het beste gewoon alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Dit kun je doen via simonly.com.

Ontdek welk sim only abonnement bij je past via simonly.com

Via deze website kun je ontdekken wat de kosten zijn van de providers. Je kunt eerst aangeven hoeveel belminuten en MB’s je wilt en daarna krijg je alle providers op een Rijtje te zien. Denk aan:

  • Tele2
  • Telfort
  • KPN