Een Mepal broodtrommel voor mijn zoontje

Tegenwoordig heb je ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om het kopen van een broodtrommel. Dat vind ik eigenlijk alleen maar leuk. Vroeger hadden we saaie broodtrommels. Tegenwoordig kan mijn zoontje kiezen uit verschillende opdrukken. Een Mepal broodtrommel is overigens een heel goed product. Naast een goed product zijn er goede mogelijkheden. Daar heeft het merk gelukkig heel goed en verstandig over nagedacht. Dit wordt er gezegd over een Mepal broodtrommel:

  • De broodtrommel mag in de vaatwasser;
  • De broodtrommel kan in de diepvries;
  • De broodtrommel kan gebruikt worden om iets op te warmen in de magnetron;
  • De broodtrommel mag en kan tot maximaal 110 graden verwarmd worden;
  • De broodtrommel is ook te gebruiken om levensmiddelen in te bewaren;
  • De broodtrommel is BPA-vrij.

Zelf vind ik het heel goed dat Mepal rekening heeft gehouden met het feit dat de trommel BPA-vrij is. Ik vind het erg belangrijk dat vooral kinderen zo min mogelijk chemische stoffen binnen krijgen. Ze moeten nog groeien en ontwikkelen. Hoewel je voor schade heel veel BPA binnen zou moeten krijgen, vind ik dit gewoon een veilig idee. Overigens hebben heel veel ouders dit, tegenwoordig is een Mepal broodtrommel ook nog eens overal te koop. Het grote voordeel van online bestellen is dat je meer keuze hebt. Bij zippytoys.nl kun je bijvoorbeeld kiezen uit heel veel verschillende soorten Mepal broodtrommels. Voor mijn zoontje zijn wij meer dan geslaagd. Ik heb eerst een aantal uitgekozen om zijn keuzestress zoveel mogelijk te beperken. Uit drie verschillende opdrukken mocht hij zijn eigen Mepal broodtrommel uitkiezen. Uiteindelijk heeft hij voor zijn favoriet gekozen. Hij is gek op Spiderman. Het is dan ook niet gek dat hij een Spiderman broodtrommel heeft uitgekozen. Om precies te zijn, hij koos deze uit: https://www.zippytoys.nl/broodtrommel-mepal-spiderman.

Mepal broodtrommel met een extra compartiment

De Mepal broodtrommel bevat overigens niet alleen maar één grote trommel met een goed deksel erop. Deze broodtrommel bevat ook nog een uitneembaar bakje. Dit zou je dan bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor fruit of groenten. Een andere optie is dat je in dit bakje bijvoorbeeld een sausje bewaart wat jouw kind bijvoorbeeld op brood zou kunnen doen. Zelf gebruiken wij het uitneembare bakje niet zo vaak. Het is een compartiment wat je vooral zou kunnen gebruiken als je niet al teveel brood meeneemt. Nu neemt mijn zoontje best veel brood mee, omdat hij soms ook door gaat naar een oppasadres. Hij is kieskeurig in het eten en heeft daarom extra brood mee. Het bijgevoegde compartiment past er niet meer bij wanneer hij extra brood mee heeft.

Goed product

Al met al is een Mepal broodtrommel een heel goed product wat je jarenlang kunt blijven gebruiken. Natuurlijk zal de afbeelding met de tijd verslijten, omdat ze afgewassen worden. De vaatwasser gaat sneller, maar werkt ook ruwer. Mocht je dit niet willen, dan kun je de deksel ook met de hand afwassen. Zelf kiezen wij vooral voor het gemak. De deksel gaat bij ons daarom ook gewoon in de vaatwasser. Aan de deksel kleeft namelijk meer dan eens chocoladepasta aan. Ik ben blij dat mijn zoontje van zijn lunch geniet op school. De eerste dag liet hij vol trots zijn nieuwe broodtrommel zien aan de juf. Ook nu blijven er gesprekken gaande over de verschillende opdrukken die te zien zijn op de trommels. In de klas zijn er namelijk meerdere kinderen met een Mepal broodtrommel. Van mijn zoontje heb ik gelukkig te horen gekregen dat hij zijn eigen trommel toch wel het allerleukste vind. Onze zoektocht naar een goede Mepal broodtrommel is dan ook meer dan geslaagd.