Hier is waarom migraine klachten geen hoofdpijn zijn

Zelfs als met de beste bedoelingen, kan het verleidelijk zijn om de migraine klachten van een collega of vriend ‘hoofdpijn’ te noemen. Je krijgt hoofdpijn als je je hoofd tegen een muur stoot, niet goed slaapt, of de avond daarvoor te diep in het glas hebt gekeken. Migraine klachten zijn een heel andere zaak en deze klachten hoofdpijn noemen, voedt alleen het scepticisme over hoe nigraine klachten mensen echt beïnvloeden. Een aanval van migraine is geen alledaagse hoofdpijn. Het is een neurologische aandoening die naast hevige, kloppende hoofdpijn ook veel andere symptomen kan veroorzaken (alsof de barstende hoofdpijn niet genoeg is). De bijkomende symptomen kunnen zijn:

  • Misselijkheid
  • Braken
  • Duizeligheid
  • Tintelingen
  • Gevoelloosheid in het gezicht en ledematen
  • Extreme gevoeligheid voor geluid, licht, aanrakingen en geuren
  • Troebel zicht

Hoe je mensen met migraine klachten nog meer pijn bezorgt

Wanneer je vriend of een collega een aanval van migraine voelt opkomen, moet hij of zij snel handelen. Als je twijfelt en je afvraagt ​​of zijn of haar pijn echt is, geef je je vriend of collega nog meer pijn. Mensen (ook kinderen) met migraine klachten spelen geen komedie en willen ook niet vroeger stoppen met werken. Als je nog nooit een aanval van migraine hebt gehad, kan het moeilijk te begrijpen zijn. Hoe kun je er normaal uitzien en dan plots zeggen dat je deze vreselijke hoofdpijn hebt? De Wereldgezondheidsorganisatie rangschikt migraine op de zesde plaats in de lijst van invaliditeitsziektes ter wereld. Het twijfelen aan het bestaan ​​van migraine is niet alleen schadelijk voor je vriend of collega. Het draagt ​​ook bij aan de aanvaarding van migraine door de maatschappij. Dit kan verhinderen dat mensen met migraine klachten hulp krijgen wanneer ze het echt nodig hebben. En geloof het of niet, zelfs mensen die migraine krijgen, kunnen zich schuldig maken aan het tweede raden van anderen. Sommige mensen met migraine weigeren de migraine klachten van andere mensen te erkennen omdat ze niet overeenkomen met hun typische aanvalssymptomen. In feite zijn geen twee mensen met migraine hetzelfde. Triggers, pijn, symptomen en voorkeursbehandelingen kunnen sterk variëren van persoon tot persoon.

Hulp

Ja, je probeert te helpen omdat het je hart breekt om je geliefde, vriend of collega in deze pijnlijke situatie te zien. Toch kunnen tips over het voorkomen of genezen van een migraine frustrerend zijn voor iemand die misschien al alles heeft geprobeerd, of die heel goed weet wat zijn of haar triggers zijn. Simpel gezegd, iemand met migraine klachten heeft waarschijnlijk veel meer ervaring met migrainepreventie en -remedies dan jij. Je advies kan zelfs een beetje als oordelend ervaren worden. Zelfs wat heeft bijgedragen aan het verlichten van de migraine van je moeder, werkt misschien niet voor iemand anders. Ook iets dat door een arts wordt gesuggereerd, werkt mogelijk niet. Met migraine is het vallen en opstaan. Voor de ene persoon kan iets een enorm verschil maken, terwijl het voor de andere totaal geen verschil maakt. Maar wat kun je dan doen om je vriend of collega te helpen? Eigenlijk heel weinig. Daar migraine een extreme overgevoeligheid aan licht, lawaai, aanrakingen en geuren veroorzaakt, kun je je hulp beter richten op deze factoren. Mensen met migraine klachten dienen met hun arts te praten voor gepaste medicatie, zelfs als je symptomen niet zo erg voor je lijken als ze zouden kunnen zijn. Om je flexibiliteit en vitaliteit te verhogen en van die vervelende migraine klachten af te raken, kun je naast het nemen van medicatie ook de Thaise massage therapie proberen van Thaimar. Dit is een therapie die door de meeste zorgverzekeraars wordt terugbetaald. Meer informatie op thaimar.nl.