Je eerste scooter kopen of de scooter herontdekken

Een scooter kopen biedt heel wat opties om uit te kiezen. Een groot aantal motor- en autofabrikanten hebben hun handen op de scootermarkt gedompeld, waardoor een breed scala aan producten beschikbaar is voor de veeleisende consument. Een scooter kopen is de trend van vandaag. Op de moderne wegen van tegenwoordig, waarvan de meeste gebouwd zijn rond het idee om met de auto rond te reizen, is de auto het meest tijdrovende, dure en inefficiënte middel geworden om je te verplaatsen. Dat is waarom veel mensen de scooter herontdekken, een van ‘s werelds meest efficiënte (en leuke!) vormen van gemotoriseerd transport. Ontwikkelingen in technologie – en toename van het verkeer – maken van een scooter kopen voor veel meer mensen een aantrekkelijke optie. En wanneer het woon-werkverkeer klaar is en het weekend aanbreekt, kun je niet nog meer plezier beleven dan een ontdekkingstocht met je nieuwe scooter. Maar een scooter kopen doe je niet zomaar. Je hebt een scooter nodig die past bij hoe je wilt rijden. En uiteraard heb je ook de juiste uitrusting en training nodig om veilig te blijven op de weg. Naast de instinctieve aantrekkingskracht om een scooter te kopen, biedt een scooter ook andere voordelen:

  • scooters zijn goedkoper dan motorfietsen
  • velen komen met automatisch schakelen
  • minder verbruik dan motorfietsen
  • heel wat mogelijkheden voor personalisatie
  • voldoende opbergruimte
  • er zijn scooter met en zonder rijbewijs

Motorfiets kopen versus scooter kopen

Als je op zoek bent naar een gemotoriseerde fiets, vraag je je misschien af ​​of het beter is een scooter te kopen of een motorfiets. Voor de meeste mensen is het een instinctieve keuze. Ze reageren ofwel op de cultuur en de esthetiek van scooters, ofwel op de cultuur en esthetiek van motorfietsen. Voor een leek zullen beide gelijkenissen vertonen, maar scooterrijders en motorrijders behoren tot verschillende werelden, met unieke denkwijzen, culturen en praktijken. Op sommige punten in de geschiedenis mishandelden scooterrijders en motorrijders elkaar en zouden ze zelfs met elkaar kunnen vechten hebben. Dat gebeurt (gelukkig) niet meer. Hoewel er af en toe wat animositeit tussen de twee kampen is, heerst er over het algemeen een geest van vriendelijke collegialiteit tussen de gemotoriseerde tweewielers op de weg.

Begin bij tweedehands

Kies bij het kiezen van je allereerste scooter iets dat je gebruikt, klein en goedkoop, en overweeg later een upgrade uit te voeren. Scooters hebben een breed scala aan motoren, weergegeven door het aantal cc’s. Hoe kleiner de motor, hoe langzamer de scooter en hoe beter het brandstofverbruik (het omgekeerde is ook waar). Een goedkope scooter kopen, betekent meestal een scooter met 50cc-motor, wat betekent dat je maximaal 35 km/ u haalt. Dit is een leuke begrenzer voor een beginner, zo kom je niet in de verleiding om op autosnelwegen te gaan rijden. Een duurdere scooter kopen, betekent dat je het comfort en de esthetiek van de duurdere opties krijgt. Toch is het beter om eerst een goedkope scooter te kopen. Goedkopere modellen of tweedehands zullen je helpen beslissen of het rijden op een scooter iets voor jou is. Goedkope scooters zijn in overvloed te vinden op de tweedehands markt of via een lokale dealer. Hoewel een goedkope scooter kopen je mogelijk niet samen oud laat worden, is het een geweldige kennismaking met scooters. Het helpt je ook om te beslissen wat je wilt bij de volgende scooter kopen. Een tip: kijk eens rond bij Venlo Scooters! Hier vind je nieuwe en tweedehands scooters (verkocht onder dezelfde voorwaarden als de nieuwe). Dit is een fysieke winkel. Wat je in de webshop www.venloscooters.nl ziet, kan je in de winkel gaan bekijken. Op die manier is een scooter kopen veilig!

Lees meer…