Kies voor avontuur, kies voor Noorderlicht reizen

Als je op vakantie wilt gaan, dan moet je eerst voor jezelf zien te ontdekken wat je precies uit de vakantie wilt halen. Wil je lekker ontspannen en niets doen of wil je het diepste van je ziel activeren? Wil je sportief aan de slag gaan met je conditie of wil je lekker veel eten en drinken? Het zijn allemaal zaken waar je over na moet denken. Een vakantie is dan ook nooit hetzelfde. Als je het hele jaar door hard hebt gewerkt, dan is het voor de hand liggend om een vakantie te kiezen waar je niets hoeft te doen. Even helemaal ontspannen. Maar dat werkt niet voor iedereen. De omschakeling is soms te rigoureus. Je bent immers gewend om wat om handen te hebben. Je had voor de vakantie duidelijke doelen, je was ergens op gericht, je moest dingen regelen en zo kon je je geest als het ware afleiden van de leegte die het leven heet. Op het moment dat je dan opeens helemaal niets meer om handen hebt, dan is het duidelijk dat je daar niet altijd blij van wordt. Je lichaam en je geest moeten daar aan wennen en daardoor voel je erg ongemakkelijk. Dit gevoel ervaren we vaak als verveling. Je lichaam is nog in de actieve modus en jij gaat opeens niets meer doen. Daardoor ontstaat er een innerlijke frictie. Het is dan beter om voor een actieve vakantie te kiezen. Je blijft dan in ieder geval bezig en je kunt ontspannen door bijvoorbeeld te genieten van:

  • Mooie uitzichten
  • Intense bergbeklimmingen
  • Het schitterende Noorderlicht
  • Xplorethenorth.be

Al deze dingen samen kun je ervaren als je kiest voor één van de Noorderlicht reizen. Als je echt wilt genieten van een uitzicht dat je nog nooit eerder hebt gezien, dan zijn Noorderlicht reizen zeker iets voor jou. Het Noorderlicht kun je niet zomaar even gaan bekijken. Je moet dus echt Noorderlicht reizen ondernemen om in ieder geval de juiste locatie te bereiken waar je het fenomeen kunt aanschouwen. Dat is mooi, want dat betekent dat je bijvoorbeeld naar Lapland moet reizen en dat is, ook zonder het Noorderlicht, zeker de moeite waard. Het is daarnaast het beste om Noorderlicht reizen te boeken in de winterperiode tussen oktober en maart. Dan heb je de meeste kans om het Noorderlicht ook echt te zien. Dat is gunstig, want het landschap is in de winter natuurlijk ontzettend mooi om te aanschouwen. De sneeuw maakt het bijna sprookjesachtig. Het is niet voor niets dat veel mensen terugkomen van hun Noorderlicht reizen met het idee alsof ze in een andere wereld zijn geweest. Een dergelijke impact op je geest zorgt ervoor da je je werk echt even kunt vergeten zonder het risico dat je je zult vervelen.

Waar kan ik veilige Noorderlicht reizen boeken?

Mocht je op zoek zijn naar een reisleider die jou kan begeleiden tijdens de Noorderlicht reizen, dan ben je bij Xplore The North zeker aan het goede adres. Deze reisorganisatie verzorgt al vele jaren vakanties naar het hoge Noorden en de Noorderlicht reizen vormen het hart van deze reisorganisatie. Kijk op de site van xplorethenorth.be voor een indruk van wat je mag verwachten als je kiest voor deze reisorganisatie.

Boek de reis die bij je past

Zoals gezegd doe je er goed aan om goed naar de periode te kijken als je een Noorderlicht reis wilt boeken. Maar het kan zijn dat je graag in de zomer naar Lapland wilt. Natuurlijk is dat ook een optie. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat de kans op een glimp van het Noorderlicht dan kleiner is.