Weer Zuid Afrika

Voorbereiden op het weer Zuid Afrika is geen overbodige luxe. Het klimaat kent veel extreme verschillen. Van extreme kou in de nachten tot aan extreme hitte overdag. Om maar niet te spreken van de heftige regen- en onweersbuien of de droge periode. Zo moet je in andere maanden goed voorbereid zijn met regenjassen en de andere maanden voldoende water op zak hebben. Wat het land zo uitzonderlijk prachtig maakt, is de reactie van de natuur op deze weersomstandigheden. In de natte periode komt juist de natuur mooi tot uiting. Van november tot aan maart of april kent het weer Zuid Afrika de warmere natte periode dat gepaard gaat met de groei van de natuur en de geboorte van veel baby’s bij de dieren. Dankzij de gegroeide beschutting kunnen de nieuwgeborenen bescherming vinden tegen de roofdieren. Vanaf maart en april neemt de vochtigheid af, waarbij er in april nagenoeg geen neerslag meer plaats vindt. Mei is de maand dat veel water is weggetrokken en de bush meer open raakt. Daarom is de droge periode ideaal om de dieren te spotten. Zowel voor de mensen als de roofdieren. Gedurende het hele jaar biedt het weer Zuid Afrika indrukwekkende beelden van de interactie tussen dier en natuur.

Informatie over weer Zuid Afrika

Het is duidelijk dat het weer Zuid Afrika veel verschillen kent en dat het ook invloed heeft op wat je als toerist kan bekijken. Dit is allemaal beschreven op limpopo-luxury.com. Deze website biedt inzicht in de weersomstandigheden en het gedrag van de dieren. Met name de komst van de jonge dieren is een leuk feit om mee rekening te houden, of de uitgestrekte vlakte van de bush als je in de droge periode Zuid-Afrika bezoekt. Iedere maand kent zijn eigen weer Zuid Afrika:

 • November: temperatuur tussen min 24°C en max 31°C, houd rekening met veel neerslag en onweersbuien.
 • December: temperatuur tussen min 25°C en max 32° Start regenseizoen en aanwezigheid van insecten.
 • Januari: temperatuur tussen min 25°C en max 32° Extreme hitte gepaard met de afkoeling van regen.
 • Februari: temperaturen tussen min 25°C en 32° Iets minder neerslag, maar wel veel kans op overstromingen door de volle rivieren.
 • Maart: temperaturen tussen min 23°C en max 31°C, officieel de herfst maar met minder neerslag.
 • April: temperaturen tussen min 20°C en max 28°C en einde van de regenperiode.
 • Mei: temperaturen tussen de min 18°C en max 26° Droogte begint, de bomen verliezen de bladeren en watergebieden nemen af.
 • Juni: temperaturen tussen min 15°C en max 25° Begin van de winter met strakblauwe hemel overdag en een heldere sterrenhemel in de nacht.
 • Juli: temperaturen tussen min 15°C en max 24°C met een steeds drogere natuur.
 • Augustus: temperaturen tussen de min 18°C en max 27° Temperatuur wordt weer warmer, maar zorgt voor meer droogte door verdamping van het water.
 • September: temperaturen tussen de min 21°C en de max 29° Begin van de lente met de eerste regenbuien.
 • Oktober: temperaturen tussen de min 23°C en de max 30° De regenbuien komen weer vaker voor en de natuur krijgt zijn groene kleur terug.

Een klimaat vol verrassingen

Het is duidelijk dat het weer Zuid Afrika onderdeel is van een uitzonderlijk klimaat. De extremiteiten zorgen ervoor dat je een uitgebreide uitrusting moet hebben, om zowel koude en warme temperaturen te trotseren in combinatie met regen en onweer of droogte. Welk weer Zuid Afrika je ook treft, je bent ongetwijfeld getuige van de bijzondere interactie tussen de dieren, de natuur en het weer Zuid Afrika. Een belevenis die de moeite waard is om eens in je leven mee te maken en ongetwijfeld zal smaken naar nieuwe ervaringen.

Lees meer…